Budućnost bez Leie - hoće li njena smrt omogućiti iskupljenje Kylo Renu?

Budućnost bez Leie - hoće li njena smrt omogućiti iskupljenje Kylo Renu?

Prije mjesec dana, Disney i Lucasfilm službeno su objavili da lik Carrie Fisher neće biti digitalno kreiran za deveti nastavak. Ne spominju novu glumicu koja bi igrala kultnu ulogu Princeze Leie, što je malo vjerojatno sa starijom verzijom lika. Mnogi fanovi sada nagađaju da bi smrt generalice Leie Organe mogla na neki način iskupiti Kylo Rena, nekadašnjeg Bena Organu. Ovo bi se dogodilo nakon što Kylo Ren bude ozbiljno ozlijeđen, slično kao i njegov djed Anakin Skywalker. Naravno, ovo se zvuči kao spoj pukih želja i raznih glasina. No, nešto od ovog i ima smisla.

Do sada nikakvi detalji u vezi radnje osmog ili devetog nastavka nisu objavljeni. Premda, nakon smrti Carrie Fisher, potvrđeno je da Leia Organa ima veću ulogu u osmom nastavku, ulogu koja se trebala protegnuti i na devetu epizodu. Također, potvrđeno je da su dvije ključne scene u kojima je Leia. Prva je ponovni susret bivše Princeze i njenog brata blizanca, Jedi učitelja Lukea Skywalkera. Znamo iz fotografije koju je sa seta podijelio Oscar Isaac (Poe Dameron) da je barem dio ponovnog susreta Leie i Lukea već snimljen. Iako, neki špekuliraju kako je ova scena samo kratkotrajna na kraju osmog filma te bi mogla na kraju biti i izrezana iz filma.

Druga ključna scena uključuje susret majke i sina, s obzirom da će biti intenzivno kad se Kylo Ren i Leia nađu jedan na jedan. Ne zna se je li ova scena već snimljena ili je li se dogodi u osmom ili devetom nastavku. Bez digitalne Leie, mnogi fanovi pretpostavljaju da će Leia biti ubijena u jednom od dva filma. Sada glasine govore o tome kako bi ta Leina smrt mogla biti katalizator za Kylo Rena da pobjegne od Sithova i vrati se na Svijetlu stranu Sile.

Doduše, ovo se neće dogoditi prije nego što Kylo Ren bude ozlijeđen, u maniri koja priliči samom Darth Vaderu. Ren je opsjednut Vaderom i glasine kažu da će izgubiti sve svoje udove i morati nositi odijelo koje je veoma nalik onom Darth Vadera. Pretpostavlja se da će se ovo dogoditi u osmom nastavku, s potpunom transformacijom na Tamnu stranu u devetom filmu. Uporne su glasine o tome da Kylo slijedi Rey na Ahch-To, gdje imaju revanš u borbi svjetlosnim mačevima, dok se Luke sam suoči s Vitezovima Rena. Ovo nije vrhunac, no Adam Driver, koji igra Rena, dolijeva ulje na vatru izjavom da ne odšeta od posljednje borbe s Rey neozlijeđen.

U najmanju ruku, događaji u osmoj epizodi će poprilično uzeti danak Kylo Renu i zvuči kao da će jedva preživjeti film. Tijekom intervjua s Larryjem Kingom, Driveru je postavljeno pitanje hoće li biti živ kad krene odjavna špica nakon osmog filma. Svi bi pretpostavili da je odgovor da. Adamov odgovor je bio, najblaže rečeno, zanimljiv.

„Ovisi o tome što smatrate životom…“

Ova izjava se može protumačiti na više načina, no fanovi smatraju da znači kako ogromna količina patnje čeka Snokeovog Sith učenika. U ovom trenutku, redatelj Colin Trevorrow se vratio nacrtima za film i izmjeni scenarija devete epizode zbog Fisherine smrti. J.J. Abrams je odavno govorio kako film Sila se budi nije samo o junacima, nego i o porijeklu negativca. Mnogi su oduvijek sumnjali da je Rey pravi negativac, doduše, dok se Ben Organa iskupi i postane pravi junak.

Abrams kaže: „Puno prije nego što smo imali naslov, ideja filma Sila se budi je bila da će se raditi o evoluciji i heroja i negativca. I to ne negativca koji je dovršeni i potpuni negativac, nego netko tko je u procesu.“

Izjava Adama Drivera odgovara ovom aspektu, Kylo Ren će dotaknuti dno u svojoj evoluciji tijekom osmog dijela, a njegova jedina nada je da bude iskupljen u devetom nastavku. Neki doista vjeruju da će upravo Leina smrt to potaknuti. Ipak, najveće pitanje u ovom trenutku je kako će tim iza trilogije otpisati Leiu na način da se zadovolje fanovi te oda počast Lei kao liku i Carrie Fisher koja je zauvijek zadužila franšizu.

Do sada nema službenog odgovora kako će se to odigrati, ali znamo da Leie neće više biti u budućim filmovima, bar što se tiče trenutnog vremenskog okvira. Postoji, doduše, mogućnost mlađe glumice koja bi igrala Leiu u nekom od spin-offova i svi smatraju da bi Millie Bobby Brown iz serije Stranger Things bila savršeni kandidat za to.

Izvor: Movieweb

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 11.02.2017, 10:20  •  3.173 puta pročitano

Anketa

Han Solo će biti:

Poznati citat

“Sorry about the mess.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar