Jesu li malo pretjerali s najavama za spin-off i prequel filmove?

Jesu li malo pretjerali s najavama za spin-off i prequel filmove?

Kakvo uzbudljivo vrijeme za ljubitelje franšize dolazi. Gotovo pa više i nismo euforični kada izađe najava za neki spin-off. Šalimo se, naravno da jesmo! A najava i prostora za uzbuđenje ima i više nego dovoljno.

Prvi na redu je Obi-Wan Kenobi (nedavno pisali ovdje), a svoj spin-off bi mogli dobiti i Yoda te bounty hunter Boba Fett. Postoje šuškanja kako se čak razmišlja i o Jabba the Hutt filmu. Bilo bi fora vidjeti ga u mlađim danima..

Hoćemo li se zasititi Zvjezdanih ratova sa svim ovim filmovima? Prvo ih treba dočekati, Obi-Wan je izgledan, ali još ništa nije finalizirano. Naravno, Internet se oduševio viješću jer, ruku na srce, good guy Obi je svima drag. Čak i dark siderima.

Jedine kritike koje se javljaju su one u smjeru trebaju li nam filmovi o starim likovima uopće ili bi fokus trebao biti na novijima? Znajući da upravo nostalgija nosi većinu ljubavi fanova franšize, jasno je da su stari filmovi poželjniji, u fanovskom, ali i u onom disneyevskom (financijskom) smislu.

Prošlu godinu je obilježio Rogue One (naša recenzija), ne tako tipičan ili baš jako tipičan Star wars film, ovisi koliko imate godina, s glumicom Felicity Jones, a ove godine već se bliži onaj čas kad nama stiže.. deda mraz? Da, i on i Posljednji Jedi stižu oko Božića. Han Solo je ipak sweet summer child pa film očekujemo u svibnju 2018. Naravno, ako se u zadnji tren, netko spontano ne sjeti prebaciti ga za prosinac.

Obi Wan će biti super film ili mlak?

Originalno glumljen od Sir Aleca Guinnessa, a mlađu verziju je utjelovio Ewan McGregor (ženski dio publike zna to cijeniti), Obi-Wan je svakako važan lik u franšizi no je li dovoljno "jak" za poseban film o njemu?

Ipak ne slažu se svi s pohvalama na račun McGregovorove glume. Filmska kritičarka Rhianna Dhillon smatra kako se Ewan mrcvario u ulozi Obija i kako to nije njegova maksimalna gluma pa tako ne vidi smisao u ponovnoj torturi u stand alone filmu. Više navija za filmove tipa Rogue One za kojeg misli da je svojevrsna isprika za ostale, po njoj loše prequele jer donosi scene bitke (rat u Zvjezdani ratovi) i akcije općenito koju su fanovi čekali. Za Obi-Wan film kaže da će vjerojatno biti previše baziran na liku, a pogotovo ako ga bude režirao Daldry koji je poznat po sporijim, metodičnim i dramatičnim filmovima. Hej, ima nas kojima to uopće neće smetati!

S druge strane Dhillon smatra da će Han Solo film biti super jer je Solo ima "stav", zabavan je i živahan. No svejedno bi ipak više voljela gledati nove likove poput Rey ili Erso. Okay, žena je na strani žena, jasno nam je i nemamo ništa protiv.

Jabbu nitko ne želi vidjeti na velikom ekranu (a kakvom drugom hihi)

Filmska novinarka Helen O'Hara pak nema ništa protiv filma o Obiju, ali pak ne želi čuti za Jabbu. Kaže da je iznimno neprivlačan lik i da ne vidi zašto bi itko radio film o njemu. Jabba the Hutt je šef kriminalaca koji je zatočio Leiu i ntjerao ju da nosi zlatni bikini, ako _slučajno_ netko ne zna. O'Hara je također više za opće Star Wars filmove jer je Svemir franšize iznimno zanimljiv za istraživanje. Ne sviđa joj se ni prequel o Bobi Fettu jer kaže da ga fanovi vole jer je njegova igračka figurica bila iznimno popularna u 70.-ima i 80.-ima pa su nostalgični, a da prave priče o Fettu zapravo i nema. 

Na našem webu gore desno možete vidjeti anketu u kojoj vas pitamo kojem spin-offu se vi najviše veselite kao mogućem ili izvjesnom pa dajte, malo miše gore desno i kliknite na favorita. A je li bilo kakav pa i loš Star Wars film bolji nego nikakav ili je bolje ne raditi film  nego napraviti "smeće", javite u komentare.

Izvor: BBC

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 27.08.2017, 12:45  •  1.751 puta pročitano

Anketa

Solo film mi je:

Poznati citat

“I suggest a new strategy, Artoo: Let the Wookiee win.” – C-3PO

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar