Otkrivena tajna lokacija Jedi hrama

Otkrivena tajna lokacija Jedi hrama

„Luke Skywalker je nestao.“ Tim riječima započinje uvodni tekst Zvjezdani ratovi: Sila Se Budi i trebali smo čekati do samog kraja filma kako bismo imali čast vidjeti povratak ikone Star Warsa - Marka Hamilla.

Budući da je pronalazak Lukeovog skrovišta bila glavna misao vodilja cijelog sedmog nastavka omiljene sage, pretpostavka je kako je našim galaktičkim herojima bilo teško pronaći skriveni i nedostupni planet Ach-To na kojem se nalazi prvi Jedi hram. U Sila Se Budi nakratko smo među zvijezdama mogli primijetiti kako se planet nalazi na navigacijskoj karti i time pretpostaviti kako ipak nije bio tako skriven. Portal Nerdist News nam kroz kratku analizu otkriva značaj planeta Ach-To u novom nastavku zvjezdane sage Posljednji Jedi.

Upozorenje: potencijalni spoileri o filmu Ratovi Zvijezda: Posljednji Jedi u nastavku teksta! Ako ne želite da vas ugrize Porg ili želite da vam planet Ach-To i dalje ostane misteriozan, ovo je pravi trenutak da odustanete od čitanja ovog članka brže nego što traje famozni Kessel Run!

Za početak, znate li čitati Aurebesh? Vjerojatno ne. Ovaj jezik nije se uhvatio u geek zajednici kao recimoStar Trekov klingonski, ali jedan je skup obožavatelja Zvjezdanih ratova naučio aurebeshski jezik i tako otkrio veliku tajnu.

Trebalo im je neko vrijeme da prevedu natpise s intergalaktičke navigacijske mape iz Sila Se Budi, ali kada su uspješno preveli tekst pisan na aubereshanskom došli su do velikog otkrića. Na mapi je prikazano kako planet Ach -To nije daleko na udaljenom Galaktičkom Rubu već u neposrednoj blizini planeta Naboo, Dagobah i Hoth!

Ono što je također zanimljivo oko ovog otkrića je da je Lucasfilmov Pablo Hidalgo snalažljivo izbjegavao odgovor kad su ga pitali o ovom misteriju, za razliku od drugih zanimljivosti i tajni o kojima su imali pitanja. Zamolio je da ga pitaju isto pitanje tek nakon što u kina izađe film Posljednji Jedi. To nam može natuknuti kako će planet Ach -To i njegova lokacija biti bitni za radnju novog nastavka zvjezdane sage te kako će Prvi Red imati velikih problema s pronalaskom lokacije.

Jeste li i vi nakon ovoga zaintrigirani planetom Ach -To, njegovom lokacijom i ulogom u novom filmu Posljednji Jedi? Ako jeste, i imate svoje mišljenje ili novu teoriju, ostavite komentar i otkrijte nam nove tajne!

Izvor: Nerdist

 


Autor/ica Gordan Ovčarić  •  objavljeno 04.10.2017, 11:50  •  2.060 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Use the Force, Luke.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar