Ovoga vikenda dođite na 39. SFeraKon

Ovoga vikenda dođite na 39. SFeraKon

SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove se godine održava po 39. puta, od 12. do 14. svibnja i najavljuje brojne novitete i ugledne goste!

Ovogodišnji SFerakon, već tradicionalna proljetna konvencija koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba, svake godine bilježi porast interesenata znanstvene fantastike, gaminga i ovog posebnog žanra književnosti. Tako je lani u tri dana konvencije prodefiliralo više od tisuću posjetitelja FER-a, dok su za ovogodišnje izdanje „early bird“ kotizacije rasprodane u rekordnom roku. Organizatori su za svoje vjerne obožavatelje pripremili brojna iznenađenja. Jedno od novina je i aplikacija SFeraKon za mobitele u kojoj ćete moći pratiti satnicu kako vam ne bi promaklo ništa iz opširnog programa.

Ovogodišnji gosti SFeraKona su James Lovegrove, Justyna Anna Barys i Dalibor Talajić. James Lovegroe je britanski pisac, autor više od 50 romana za djecu, mladež i sve one koji se tako osjećaju. Inspiraciju za svoj prvi roman, The Hope, dobiva na putovanju brodom. Roman piše i objavljuje u samo dva mjeseca, nakon završetka studija engleske književnosti pri Oxfordu. Igrajući se “književne lovice” s Peteom Crowtherom - jedan od njih dvojice napisao bi djelić teksta i proslijedio onom drugom da nastavi - piše Escardy Gap u godinu i pol.

Dalibor Talajić koji je nedavno došao u centar svjetske i domaće javnosti nacrtavši strip Madaya Mom o ratu u Siriji, nastao iz SMS-ova koje je nepoznata majke petero djece iz opkoljenog sirijskog grada Madaye razmjenjivala s novinarima ABC Newsa.

Justyna Anna Barys, inženjerka life support sustava pri Europskoj svemirskoj agenciji. Ovamlada 26-godišnjakinja uvrštena je na Forbesovu listu “30 ispod 30” u kategoriji industrije kao jednu od najtalentiranijih mladih znanstvenika u svijetu!

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstaviti niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i radionici izrade nakita. Tako će svoj štand imati i Star Wars Hrvatska koja na konvenciju dovodi R2-D2-a kojeg smo sami izradili, a kako je tekao proces izrade možete pogledati na linku Kako smo napravili prvi (i jedini) hrvatski R2-D2. Stoga ako ga još niste vidjeli uživo, dođite na SFeraKon i ne propustite photo opportunity.

Članovi udruge Star Wars Hrvatska s važećom iskaznicom imaju popust na kotizacije. Ako još nisi član - učlani se i vidimo se na SFeraKonu.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 11.05.2017, 15:05  •  1.028 puta pročitano

Anketa

Solo film mi je:

Poznati citat

“It’s not my fault.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar