Poslušajte reakciju na eksploziju Zvijezde smrti iz 1977. godine

Poslušajte reakciju na eksploziju Zvijezde smrti iz 1977. godine

25. svibnja 1977. godine, kino kakvog su do tada poznavali zauvijek se promijenilo, kada je 20th Century Fox objavio film Zvjezdani ratovi. Ljudi koji su taj dan došli u kino nisu toga bili svjesni, no ipak su u gomili došli vidjeti Zvjezdane ratove na velikom ekranu, kao što će činiti i u nadolazećim godinama za Imperij uzvraća udarac i Povratak Jedija.

Prije nekoliko godina, jedan fan je objavio audio snimku koja je snimljena u kinu 1977. godine, za vrijeme gledanja Zvjezdanih ratova, što je kasnije usklađeno s video snimkama iz filma. Krajnji rezultat je rijetki audio zvuk jednog od prvih prikazivanja Zvjezdanih ratova ikada te davne 1977. godine.

25. svibnja 2013., mladi korisnik YouTubea William Forsche, uploadao je video koji je sadržavao pet minuta i 23 sekunde audio zvuka kojeg je snimio u kinu 1977. godine, na prikazivanju prvog filma Zvjezdanih ratova, Nove nade. Video je sadržavao razne slike vezane za Zvjezdane ratove, no bez sumnje je u pozadini bio audio iz 1977. Zatim je 2015. godine drugi korisnik YouTubea, Homer Thompson, editirao zvuk i spojio ga sa slikom. Rezultat je video od tri minute koji pokazuje kako je publika reagirala kada se Han Solo ubacio u bitku oko Zvijezde smrti da skine Darth Vadera s leđa Lukea Skywalkera.

Video donosi očito likovanje u ovom određenom kinu zbog raznošenja Zvijezde smrti, što u svjetlu novih događaja iz Rogue One filma, gdje saznajemo o velikoj žrtvi kako bi se doznala slabost ovog superoružja, daje dodatnu težinu i trijumf ovoj sceni te će Vas svakako natjerati da se naježite. Ili sam to samo ja.

Ovdje možete pogledati originalni audio u video trajanja 2:56, koji sadrži slike iz originalnog filma, te originalnu snimku trajanja 5:23, s još djelića audia. Nepoznato je ima li još kojih audio snimki iz drugih kina tog vremena, no možda će ova objava potaknuti druge da podijele ono što imaju.

Moguće da će, godinama od sada, izroniti snimke reakcija s prikazivanja Rogue One filma ili pak Sila se budi. Do tada, uživajte u ovoj snimci i odajte u glavi još jednom počast svima nam već dragim likovima iz filma Rogue One.
Izvor: Movieweb

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 15.02.2017, 10:00  •  3.259 puta pročitano

Anketa

Han Solo će biti:

Poznati citat

“Your eyes can deceive you; don't trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar