Star Wars filmska glazba Johna Williamsa u Lisinskom

Star Wars filmska glazba Johna Williamsa u Lisinskom

Tjedan glazbe za mlade u 2017. u dvorani Lisinski bit će u filmskom ozračju i to uz glazbu Johna Williamsa, odnosno glazbu iz omiljenih znanstveno-fantastičnih filmova Zvjezdani ratovi.

HGM, u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog te u suradnji s našom udrugom Star Wars Hrvatska, predstaviti će izbor glazbe iz simfonijskih suita iz prva tri filma. Dinko Appelt će dirigirati, a redatelj je Ivan Miladinov. Naši članovi će nastupiti tijekom izvedbe u svojim kostimima te zanimljivim koreografijama zasigurno uveličati doživljaj samoga koncerta.

Održat će se ukupno pet koncerata, ovo su termini:
11. travnja u 9:30, 11:00
12. travnja u 9:30, 11:00, 19:30

Najpoznatija filmska saga Ratovi zvijezda svoju popularnost zahvaljuje i američkom skladatelju Johnu Williamsu, kojeg glazbeni znalci i kritičari smatraju jednim od najznačajnijih skladatelja filmske glazbe svih vremena. Tijekom uspješne karijere, duge više od šest desetljeća, Williams je skladao neke od najpopularnijih i prepoznatljivih filmskih partitura u filmskoj povijesti, a uz pet Oscara, četiri Zlatna globusa, 21 put osvajao je i nagradu Grammy. Williams kaže kako mu je svaka njegova skladba jednako draga.

Dio prihoda će ići za nabavu Orffovog instrumentarija za glazboterapiju djece Centra za odgoj i obrazovanje. Ulaznice se mogu kupiti na web strancima Lisinski po cijeni od 40 do 90 kuna, ovisno o terminu koncerta. Za pretplatnike Kulturnog pokaza HGM-a cijena ulaznice iznosi 40 kn. Za organizirane i grupne dolaske (đaci) cijena ulaznice iznosi 35 kn.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 04.04.2017, 10:40  •  4.195 puta pročitano

Anketa

Solo film mi je:

Poznati citat

“Hello. I don't believe we have been introduced. R2-D2? A pleasure to meet you. I am C-3PO, Human-Cyborg Relations.” – C-3PO

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar