Star Wars službeno prenosi vlasništvo Anakinovog svjetlosnog mača na...

Star Wars službeno prenosi vlasništvo Anakinovog svjetlosnog mača na...

Iako je film Sila se budi bio prepun monumentalnih trenutaka koji su lansirali sagu u budućnost za nove generacije, nekoliko scena je ostavilo snažan dojam. Jedna od njih je kada Rey otkrije svjetlosni mač Anakina Skywalkera u podrumu Maz Kamate.

Oružje ju je zvalo, odvelo je do sebe, a zatim joj serviralo niz vizija koje otkrivaju ključne trenutke u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti svemira.

Premda ispočetka odbija predmet, otada je Rey položila pravo na posjedovanje svjetlosnog mača i čak je prikazana kako ga koristi na novim promo fotografijama za osmi nastavak, bez obzira na to što ga je pokušala vratiti njegovom pravom vlasniku u zadnjoj sceni sedmice.

Lucasfilm je u međuvremenu priznao promjenu vlasništva, službeno nazivajući oružje "Reyin svjetlosni mač," što znači da se na njega više ne referiraju kao da pripada Anakinu po kanonu.

U intervjuu za Vanity Fair, Lucasfilmov kreativni direktor Pablo Hidalgo pričao je o toj promjeni i što to znači za budućnost tog oružja i heroine koja njime rukuje.

"Općenito," kaže Hidalgo, "svjetlosni mač pripada osobi koja ga je konstruirala." Što očito nije slučaj s Rey. "U sedmom filmu, Maz kaže da svjetlosni mač zove Rey sada. Je li to znači da doslovno zove nju da postane njen ili je zove jer ona zna da će biti odnesen Lukeu - vidjet ćemo," natuknuo je Hidalgo.

Kako god bilo, mač se više ne smatra Anakinovim od strane marketinškog odjela Lucasfilma. Službeno je "Reyin".

Svjetlosni mač je imao burnu povijest. Nakon što ga je konstruirao navodno Odabrani, njegov tvorac ga je upotrijebio da ubije brojnu djecu u Jedi hramu kada je otpočela Zapovijed 66.

Zatim je Anakin izgubio sve udove u borbi s Obi-Wanom, no s obzirom na to da je već uzeo ime Darth Vader morao je izraditi crveni svjetlosni mač.

Obi-Wan ga je uzeo i čuvao ga te dao Lukeu prije nego ga je Vader usmrtio gore spomenutim crvenim mačem. Zatim ga je Luke izgubio na Bespinu kad mu je taj isti crveni mač odrezao ruku.

Nepoznati događaji koji će biti objašnjeni u nekoj nadolazećoj knjizi ili stripu do trenutka kada ga Rey pronalazi. Hoće li se Rey dogoditi da izgubi ruku te tako stvoriti potrebu da sama izradi svoj mač? Saznat ćemo u osmoj epizodi - Posljednji Jedi koji dolazi u kina 15. prosinca.

Izvor: Comicbook
(Photo: Lucasfilm/Vanity Fair)

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 28.05.2017, 17:40  •  3.069 puta pročitano

Anketa

Solo film mi je:

Poznati citat

“He’s holding a thermal detonator!” – C-3PO

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar