Star Wars udruga podržala Nacionalni dan multiple skleroze

Star Wars udruga podržala Nacionalni dan multiple skleroze

U utorak, 26. rujna 2017. godine, u Osijeku je održan drugi slavonski MS Walk na popularnoj gradskoj promenadi povodom obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze. Ovu humanitarnu akciju organizirala je Udruga oboljelih od multiple skleroze MS TIM Hrvatska, a programu se pridružila i Udruga Star Wars Hrvatska. 

Prisutni su imali priliku vidjeti kratku koreografiju borbe između Jedija i Boba Fetta koji je, shvativši kako mu blaster ne pomaže u ovakvoj situaciji, posegnuo za obližnjim lightsaberom i okušao se u duelu. Uslijedio je hod uzduž osječke promenade, a slučajni prolaznici su zaustavljali kostimirane likove kako bi se fotografirali s njima.

Ovim sudjelovanjem Udruga je podržala sve oboljele od multiple skleroze u njihovoj želji za skretanjem pažnje javnosti na loše uvjete liječenja ove bolesti. Iskoristivši sudjelovanje Udruge, poslali su poruku koja je  glasila - potrebna nam je „Sila“ da dobijemo nove kriterije liječenja.

Hrvatska bilježi oko 6000 oboljelih od multiple skleroze. Razlog održavanja ove aktivnosti u Slavoniji je povećani broj oboljelih u ovoj regiji. Neka Sila bude s njima, želimo im svako dobro i uspjeh u borbi za prava. 

 


Autor/ica Tihomir Taborski  •  objavljeno 27.09.2017, 10:40  •  1.076 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“An elegant weapon for a more civilized age.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar