Svjetski dan darivatelja krvi - pridružite nam se na akciji u rujnu

Svjetski dan darivatelja krvi - pridružite nam se na akciji u rujnu

Svake godine 14. 06. se obilježava Svjetski dan darivatelja krvi.

Cilj svjetskog dana je da se skrene pozornost na važnost darivanja krvi te potakne ljude da se pridruže toj plemenitoj aktivnosti dobrovoljnog, neplaćenog i redovitog darivanja krvi.

Zalihe krvi u Hrvatskoj se, kao i u svim razvijenim zemljama, prikupljaju isključivo na dobrovoljnoj bazi te ovise o svakome od nas. Svaka doza darovane krvi može spasiti nečiji život.

Naša udruga, sad već tradicionalno, organizira zajedničko darivanje krvi redovito po završetku perioda odmora (otprilike svaka četiri mjeseca ovisno o obvezama).

Ovim putem Vas pozivam da nam se pridružite na idućem darivanju krvi koje ćemo organizirati u subotu 2. rujna 2017. u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, Zagreb. Više detalja će biti objavljeno kad se približi datum, a pozivamo Vas da se do tada i učlanite u udrugu kako biste bili pravovremeno informirani. 25.6. je udružni godišnji roštilj pa eto još jednog razloga za učlanjenje! Za sudjelovanje u darivanju krvi nije potrebno članstvo.

Dobrovoljni darivatelji imaju niz pogodnosti kao što su slobodni dan na poslu, besplatno zdravstveno osiguranje, besplatni javni prijevoz i tako dalje. Više o darivanju krvi, razlozima za darivanje, trenutnim zalihama i pogodnostima možete saznati na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Nemojte da vas Vader mora osobno privesti na "dobrovoljno" darivanje (kao što je nas).

 


Autor/ica Ivan Tolić. azra  •  objavljeno 14.06.2017, 09:45  •  2.079 puta pročitano

Anketa

Solo film mi je:

Poznati citat

“Never tell me the odds.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar