U kvizu Potjera naveden krivi odgovor na Star Wars pitanje?

U kvizu Potjera naveden krivi odgovor na Star Wars pitanje?

Primili smo komentar Matije Pisačića koji se žali na krivo odgovoreno pitanje u emisiji Potjera. Ovaj popularni kviz je naime 5.4. imao pitanje Star Wars tematike na koje je, smatra Mario, krivo dan odgovor, a lovkinja Morana Zibar je točno odgovorila. Evo što nam je ovaj "Star Wars fanatik", kako se potpisao, rekao:

"U kvizu Potjera iz 5.4. pogrešan odgovor proglašen točnim (pogledaj) Alec Guinness nikad nije tražio da bude ubijen u prvim Star Warsima, dapače, bio je neugodno iznenađen kad je Lucas usred (i inače problematičnog) snimanja promijenio scenarij gdje gine u otprilike pola filma. Zauzvrat, uz Lucasovu zahvalu zbog pomoći na prepravljanju dijaloga, dobio je dodatnu četvrtinu postotka od profita filma (iako mu je usmeno obećano dodatnih pola posto), ukupno 2.25% što ga je i više no osiguralo do kraja života. A pojavio se i u iduća dva nastavka kao svojevrsni duh. Ford je želio biti ubijen u trećem filmu, "posrećilo" mu se u sedmom. Tako da je Morana pogodila."

Ipak, postoje naznake kako je i Alec također htio da se njegov lik okonča kao što možemo čitati na Tv.com ili tekstu Was Obi Wan Kenobi's death Sir Alec Guinness Idea.

U našoj grupi za članove udruge na Facebooku su odmah uslijedili komentari: "Znam da je Guinnes jedva pristao na sudjelovanje, radi banalnih dijaloga, a definitivno je i Harrison Ford htio da ga koknu. Tako da je su i A i B točni." rekao je Arsen, a uznemiren je bio i Sandrino: "Ostao sam šokiran kada je bio Guinnes. Pitanje je definitivno bilo nejasno jer obojica mogu proći pod točan odgovor."

Srećom (ili nesrećom) igrač je odgovorio skroz krivo pa nije učinjena nikakva šteta, ali svakako bi trebalo pripaziti kod sastavljanja pitanja na njihovo moguće dvostruko interpretiranje. I bravo Morana, a ako si i ti SW znalac, pozivamo te, učlani se u Star Wars udrugu, bilo bi nam drago.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 07.04.2017, 16:40  •  7.192 puta pročitano

Anketa

Solo film mi je:

Poznati citat

“Some day you're gonna be wrong, I just hope I'm there to see it.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar