VIECC 2016. konvencija u Beču - TIE fighter je ukrao show

VIECC 2016. konvencija u Beču - TIE fighter je ukrao show

VIECC Bečki Comic Con premašio sva očekivanja organizatora. Kažu da su prodali 15 000 karata prije početka kona. Posjetitelji su iz raznih zemalja poput Austrije, Njemačke, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, piše u njihovoj press objavi, ali su zaboravili spomenuti - i Hrvatske. Naše gore listovi, njih 30-tak, na konu ima svoj štand, sudjeluje u cosplayu i druži se s fandomom. Neke od njih smo zamolili da nam opišu dojmove iz prve ruke.

Na konvenciji naime sudjeluje oko 150 izlagača. "Sferin štand je bio drugačije tematike i pomalo iskakao iz cjelokupnog štandovskog susjedstva. Iz Hrvatske je došlo oko 30 ljudi te je napravilo odličan štimung kako na štandu tako i na konvenciji sa svojim cosplayima." rekao nam je predsjednik udruge Sfera, Ivan Kranjčević.

Na konvenciji je bila i članica naše Star Wars udruge i cosplayerica Roberta Čordaš poznatija kao Arbi koja je na konu uživala u mnoštvu Star Wars sadržaja: "Ima raznog sadržaja i fandoma svih vrsta, od Doctor Whoa do Mad Maxa pa tako je bilo i Star Warsa. Imala sam sreće pa sam upoznala austrijski ogranak 501. koja je sve posjetitelje počastila divnim cosplayom i TIE Fighterom!!! Isto tako smo imali priliku vidjeti divne koreografije light saber duela.

SW cosplay je bio divan! vidjela sam sve od Stormtroopera, Snowtroopera pa sve do Darth Maula i Ahsoke Tano. Moja jedina zamjerka je što nisam baš primijetila SW cosplay van 501. kakav imamo u Hrvatskoj." rekla nam je Roberta.

"Bečka 501. je napravila izvrstan posao u predstavljanju Star Wars fandoma jer su izložili impresivni TIE fighter." složio se Ivan koji je pohvalio i ujednačeni cosplay imperijalnih trupa legije.

"Atmosfera je dobra, "gužvasta", ali uglavnom opuštena i dobroćudna. Ostvarili smo dosta kontakata te se možemo nadati da će sljedeći naš kon biti jedan od najboljih do sada." zaključio je Ivan koji nam je poslao i slike u tekstu.

Konvencija se održava dva dana, 19. i 20.11. te po svemu sudeći će biti jedna od uspješnijih u 2016.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 20.11.2016, 11:00  •  1.951 puta pročitano

Anketa

Han Solo će biti:

Poznati citat

“When 900 years old, you reach… Look as good, you will not.” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar