Ženski droid u nadolazećem filmu o Hanu Solu

 Ženski droid u nadolazećem filmu o Hanu Solu

Imaju li droidi rod? Naravno, ljudski glumci igraju mnoge uloge droida u raznim filmovima Zvjezdanih ratova, a droidi poput K-2SO-a i C-3PO-a imaju izrazito muški glas. No jesu li oni seksualna bića? O tom pitanju fanovi su dugo razmišljali (zar ste sumnjali?), a odgovor bi mogao biti otkriven u filmu Han Solo: Priča Zvjezdanih ratova koji izlazi iduće godine. Nova objava potvrđuje da će drugi antologijski film nakon Rogue One predstaviti prvog ženskog droida (droidicu?) u franšizi.

Sa svojim elektroničkim i „beep beep“ zvukovima, na R2-D2-a se oduvijek gledalo kao na aseksualni lik u kanonu Zvjezdanih ratova. Dok je film Sila se budi bio usred snimanja, u vijestima vezanim za film se pretpostavilo da je BB-8 žensko. J.J. Abrams je kasnije potvrdio da je droid zapravo „muški,“ premda, koliko znamo, nema nikakve seksualne organe. Sada, u Meet the Movie presica donosi vijest da će u Han Solo filmu glavni droid biti izrazito ženski.

Najavljeno je prošli tjedan da će kreatorica serije Fleabag, Phoebe Waller-Bridge, imati ključnu ulogu u Han Solu i to kao CG lik. Sada je otkriveno da će igrati ulogu droida, koji još nema ime, no bit će ženski.

Do sada, svi novi glavni droidi su bili veoma različiti u osobnosti i dizajnu, premda K-2SO i C-3PO dijele neke sličnosti, poput isticanja da su šanse za loši ishod poprilično visoke. Njih dvoje su i muški po svom obliku i formi, što nameće pitanje hoće li lik kojeg igra Phoebe Waller-Bridge imati izraženi ženski oblik? C-3PO i K-2SO su mehanička bića ravnih prsa. Hoće li Bridgein droid imati grudi? Koja će biti njihova funkcija? Je li to potrebno?

Jeff Sneider, ugledni novinar koji radi za Tracking Board, kaže da će Waller-Bridge definitivno biti „prvi ženski droid u povijesti Zvjezdanih ratova.“ Dok ovo nije još uvijek potvrdio ni Disney ni LucasFilm, potvrđeno je da će uloga biti CGI. Neće samo davati glas nego će i potpuno utjeloviti osobnost robota.

Neki vjeruju da je TC-14 iz Fantomske prijetnje prvi ženski droid u Zvjezdanim ratovima, no tom robotu je muški glumac dao glas, John Fensom. Za BD-3000 i Bettie-Bot VJ se također govorilo da su ženski, iz animirane serije Ratovi klonova. Stoga, granica je pomalo nejasna, no možemo reći da će Phoebe Waller-Bridge biti prva ženska glumica koja će igrati droida u filmu Zvjezdanih ratova, po pitanju glasa i pokreta.

Također, ostali navodno ženski droidi koji su bili dio Zvjezdanih ratova bili su igrači u pozadini. Phoebein neimenovan droid bit će glavni lik te nastaviti biti dio kanona Zvjezdanih ratova. Nismo je vidjeli u ostalim filmovima franšize doduše pa se ne može reći koja je njena krajnja sudbina.

Znamo da dospije do Nove nade, no do tada su je Han Solo i Chewbacca mogli prodati ili trampiti za nešto drugo. Tko zna, možda su je izgubili u partiji Sabacca? Svakako, kako je Han Solo trenutno u produkciji, samo možemo nagađati kada ćemo dobiti prvi pogled na prvog ženskog droida. Inače, ako u našu tražilicu u Enciklopediji upišete droid, dobiti ćete popriličan popis za proučavanje. Uživajte!

Izvor: MovieWeb

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 16.02.2017, 13:00  •  2.035 puta pročitano

Anketa

Han Solo će biti:

Poznati citat

“I'm one with the Force, and the Force is with me.” – Chirrut Imwe

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar