Analizirali smo trailer za film Posljednji jedi

Analizirali smo trailer za film Posljednji jedi

Izašao je novi Trailer za film Zvjedani ratovi: Posljednji Jedi. Redatelj Rian Johnson definitivno ima svoj stil, u traileru nije sve crno ili bijelo, stvari su kompliciranije nego ikada prije u Galaxy Far Far Away. Upozorenje: tekst može sadržiti spoilere za epizodu VIII.

U početku trailera Snoke priča o pronalasku Bena Sola, sada poznatog kao Kylo Rena te o potencijalu koji vidi u njemu, kao što je Sidious vidio u Anakinu, dok s druge strane trailera gledamo kako Luke trenira Rey.

Meditirajući, Rey je toliko snažna sa Silom da je pukla stijenu na pola, a na Lukeovom licu definitivno se vidi zabrinutost. Luke se boji njene moći, pogotovo nakon svega što je prošao s Benom. Iz ovoga Trailera možemo vidjeti da Luke nije savršen heroj na kakvog smo navikli, već je postao dosta kompleksniji lik. Izolirao se od svega na samotnom otoku, boji se onoga što budućnost donosi, ne vjeruje više u smisao Jedija, a Rey je tu da ga ponovno vrati u stvarnost, da zajedno pokušaju spriječiti ono što dolazi. Uzdizanje First Ordera, Snokea i Kyla Rena.

Kylo Ren / Ben Solo se prisjeća svoje prošlosti, a ovoga puta mora učiniti još jednu stvar kako bi usavršio putovanje na mračnu stranu, ubiti svoju majku Leiu. U Traileru je imao priliku to učiniti, a kao što se može vidjeti je da i dalje ima dobroga u njemu. Hoće li povući okidač ili će se jednostavno povući i ostaviti Leiu na životu ili će Poe uskočiti uzadnji tren sa svojim X-Wingom i spasiti svoju generalicu, tek ćemo vidjeti.

Kylo Ren je pored Poe Damerona, Han Sola i Anakin Skywalkera vrhunski pilot. Možemo vidjeti njegove trikove s njegovim Tie Silencerom koji su slični trikovima Anakina u početku Osvete Sitha, što još jednom pokazuje koliko je sličan svome djedi. Također možemo vidjeti dio putovanja Finna. Finn ulazi u First Order bazu kao špijun. Što znači njegovo putovanje u ovome nastavku, tek ćemo vidjeti, a jedino što znamo je da će se suočiti licem u lice s Phasmom te se i mi nadamo da će imati svoju dugo iščekivanu osvetu.

Definitivno jedna od većih bitki u filmu će biti na planetu Crait. Planet s crvenim mineralima na kojem je baza generalice Leie. U toj bitci će biti svega i svačega, od novih AT-M6 hodalica, koje napadaju bunker Otpora, do Tie Fightera te novih speedera.

Vidjeli smo i razno razna bića, poput malih slatkih Porgova i čudnih stvorenja koja nalikuju na snježne lisice na planetu Crait. To je definitivno ono što trebamo, što više stvorenja i raznih bića, ne samo čovjekolike likove, jer to je ono zbog čega je Star Wars poseban.

Naravno, Traileri su napravljeni da zavaraju publiku i ne mora sve biti kao što izgleda, tako da evo neka predviđanja:

Snoke na početku ne govori o Kylu Renu, već o Rey. Svi znamo da je Rey jako moćna sa Silom, a Snoke je već u The Force Awakens htjeo Rey za sebe. Mislim da će Snoke odbaciti Kylo Rena te hoće da Rey preuzme njegovo mjesto, kao što smo vidjeli na kraju trailera, Snoke govori ''Ispuni svoju sudbinu'', a to se najvjerojatnije odnosi na Rey.

Isto tako ne mora značiti da Kylo pruža svoju ruku Rey, to bi mogle biti dvije različite scene iz filma, koje su napravljene da u traileru izgleda kao jedna scena, mislim da će na kraju ovoga epskog nastavka svatko ići svojim putem. Koji će put izabrati Rey, koji Kylo, a koji Luke, tek ćemo saznati, možda tek u epizodi 9 koju režira J.J. Abrams.

Ostavio sam najvažniju scenu za kraj, jer je mogući spoiler koji se tiče Carrie Fisher, iako mislim da svi koji prate novosti ovo znaju, ali za svaki slučaj, SPOILER ALERT!

Kathleen Kennedy je potvrdila kako su planirali veliku ulogu za Carrie Fisher / Leiu u epizodi 9, što znači da će preživjeti epizodu 8. Ne vjerujem kako bi to rekli ako nije istina, poigravali se s nečijim životom kako bi bio samo marketinški trik. Zato smatram da će se Kylo iskupiti s vremenom. Neće smoći snage povući okidač te ubiti vlastitu majku, što znači da nije potpuno prešao na tamnu stranu.

Smatram da ovo nije ni priča o Rey ni o Lukeu, već o iskupljenju Bena Sola te smatram da će on voditi novu trilogiju u budućnosti, jedini preživjeli u lozi Skywalkera. 

A što nam donosi budućnost ove epske franšize, tek ćemo saznati, na nama je samo da ostanemo optimistični te da prihvatimo sve što odluče napraviti s našim najdražim likovima, jer u Zvjezdanim ratovima heroj nikada nije ostao savršeni heroj, a negativac nikada nije bio samo negativac, likovi su kompleksni, likovi se mijenjaju, i to je ono zbog čega je Star Wars poseban.

Izvor: 


 


Autor/ica Petar Ramljak  •  objavljeno 10.10.2017, 21:10  •  1.801 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“No. I am your Father.” – Darth Vader

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

1 komentara

Darth Ara

08.12.2017, 10:15

Jucer sam vidio u TV spotu za film da Rey uzima crveni svjetlosni mac.. tako da ce ovo vjerovatno biti jedan od najboljih filmova do sada..

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar