Dobar, loš, Luke

Dobar, loš, Luke

Špekulacija koja hara Internetom posljednjih dana tiče se Lukea Skywalkera i njegove opredijeljenosti po pitanju tamne i svijetle strane u filmu Posljednji Jedi. Zadnji produženi trailer za film da naslutiti da stvari za Lukea ne idu na dobro. Mnogi smatraju da Luke nije nužno jedan od junaka u Epizodi VIII, a svoju teoriju potkrepljuju sljedećim.

Prvo, uhvatili su se za izostanak zelenog svjetlosnog mača u traileru, što bi možebitno moglo ukazivati na prelazak na tamnu stranu. Do sada, fokus je uglavnom bio na Anakinovom plavom svjetlosnom maču kojeg Rey odnosi na kraju Epizode VII Lukeu na Ahch-To, nadajući se da će započeti s njim svoj trening. Je li moguće da Luke nije htio uzeti mač za sebe jer je jedan od negativaca u Epizodi VIII?

Nije čudno što se pitaju ljudi (i ja se pitam) o zelenom svjetlosnom maču jer ipak se njime Luke borio u dvoboju s Darth Vaderom u Povratku Jedija. Svjetlosni mač je upečatljivo odsutan u novijim trailerima, ali i merchandiseu. Moguće je da je Luke odbacio zeleni svjetlosni mač jer ga je zamijenio crvenim oružjem. Također, Luke u traileru izgovara, pomalo zlokobno, rečenicu upućenu Rey, koja kao da se suočava s njim u toj sceni, da „stvari neće ispasti onako kako ona očekuje.“ Je li možda Rey onda pokušava zaustaviti Lukea u njegovoj izdaji prema Otporu i vratiti ga na Svjetlu stranu?

Druga stvar koja je fanovima usadila ovu ideju o tamnom Lukeu su najnoviji plakati za Epizodu VIII. U ovim promo plakatima Luke se pojavljuje na obje strane – Tamnoj (prikazan s Kylo Renom, Kapetanicom Phasmom, TIE fighterima i zvjezdanim razaračima te crvenim mačem) i Svijetloj (prikazan s Leiom, Rey, Finnom, Poeom, Rose, Millennium Falconom te plavim mačem). Interesantno je da na plakatu „loše ekipe“ nema Snokea. Jesu li Snoke i Luke nekako povezani? Ili su plakati tu da razbuktaju maštu i povećaju uzbuđenje fanova, koje ionako sve više raste kako se bliži dan dolaska filma u kina? A možda je istina i negdje između pa se vraćamo na koncept Sivih Jedija?

Još jedan detalj s bespuća interneta je članak jednog fana koji je primijetio prije dva mjeseca da nova Funko Pop figura Lukea Skywalkera ima oko vrata ogrlicu s nečim što se doima kao kristal svjetlosnog mača.I to ne bilo koji kristal, nego crveni. Postavlja se pitanje što bi Luke radio s crvenim kristalom i čiji je?

Svoje mišljenje možete dati u anketi na našem portalu, gore desno.

 Izvor: InquisitrMashable.comDorksideoftheforce

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 12.11.2017, 12:20  •  3.698 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Why, you stuck up, half-witted, scruffy-looking Nerf herder.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar