Gigantski Star Wars Halloween ukras dostojan i filmskog seta

Gigantski Star Wars Halloween ukras dostojan i filmskog seta

Star Wars replika, AT-AT hodač, veličine dvokatnice izložena je za noć vještica u Ohiou mami klince na kupnju Svjetlosne sablje i privlači stotine posjetitelja iz cijele države.

Serviser dizala, Nick Meyer, potrošio je oko 1.500,00 dolara i 10 sati svaki vikend pola godine kako bi izgradio repliku četveronožnog All Terrain Armored Transport vozila ili skraćeno AT-AT hodača. Izgradio ga je sa svojim prijateljem stolarom Anthonyem Parodaom te su polučili veliki uspjeh jer im posjetitelji već doniraju sredstva za gradnju objekta za Noć vještica iduće godine. 

Replika visine skoro šest metara nešto je niža od kuće svoga tvorca Nicka u Parmi, predgrađu Clevelanda. Glavna kabina AT-AT hodača opremljena je svjetlima koja po noći svijetle crveno, a ispod hodača stražari replika Stormtrooper vojnika. Prema riječima Meyera, AT-AT hodač izrađen je od šperploče, tvrde pjene i plastičnih bačvi prema maketi koju je kupio preko interneta.

„Oboje smo prilično vješti s alatom, nije to znanost o raketama,“ priča Meyer. „Samo treba imati dobre volje i sve je moguće napraviti.“ 

Pažnja lokalnih medija proslavila je repliku privlačeći posjetitelje od jutra do mraka. Najmanje četrdesetak posjetitelja dovezlo se i napravilo selfije jednu srijedu poslijepodne. Jedna od njih bila je i Nicole Drake, koja je na putu s posla primijetila repliku. „Morala sam stati i pogledati je,“ rekla je Nicole i dodala: „Bila sam impresionirana. Praktički je veličine njihove kuće.“

Već šest godina zaredom privlače pažnju za Noć vještica kaže Meyer, od mauzoleja obitelji Adams pa do krme piratskog broda koji je bio spojen s prednjim trijemom kuće. Sruši ih u studenom i pijući pivo s prijateljem polako mašta o projektu za sljedeću godinu. Meyeru i njegovoj ženi, Becky, Noć vještica je najomiljeniji blagdan.

„Jezivi prizori, dekoracije, mogućnost prerušavanja i pretvaranje da smo još uvijek klinci – drži me mladim.“ rekao je Nick Meyer. „Volimo velike postave“ rekla je njegova supruga i dodala: „Jednostavno se poklopilo da sam našla muža koji to isto voli.“

Obitelj Meyer je veći ljubitelj noći vještica nego Star Warsa. Ipak, maskirat će se ove godine u likove iz Zvjezdanih ratova: Nick Meyer će biti princeza Leia, dok će Becky Meyer nositi kostim Darth Vadera. To inspiriralo njihovu susjedu Briannu Johnson na igru sa svjetlosnom sabljom u blizini replike AT-AT hodača nakon škole.

„Voljela bi da i ja mogu ovo izgraditi,“ kaže Brianna. „Star Wars su prilično cool.“ Naravno da su cool. U udruzi imamo AT-ST-a, a definitivno pozivamo sve da za Noć vještica postave kakav Star Wars ukras i u svoj dom!

Izvor: Startribune

 


Autor/ica Marin Vitaljić, azra  •  objavljeno 29.10.2017, 14:00  •  2.187 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Who's the more foolish: the fool, or the fool who follows him?” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar