Han Solo spin-off ostao bez redatelja

Han Solo spin-off ostao bez redatelja

Redatelji najavljenog spin-offa "Star Wars: Han Solo" razišli su se sa studijom na pola puta kroz produkciju filma.

Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy izjavila je da su Phil Lord i Christopher Miller napustili produkciju zbog "različitih kreativnih vizija" za film u kojem Alden Ehrenreich utjelovljuje Hana Soloa u mlađim danima.

"Phil Lord i Christopher Miller su talentirani filmaši koji su okupili nevjerojatnu glumačku i produkcijsku postavu, ali je postalo jasno da smo imali različite kreativne vizije o ovom filmu, pa smo se odlučili rastati", rekla je Kennedy.

Lord i Miller izjavili su u priopćenju: "Na žalost, naša vizija i kreativni proces nisu se poklapali s vizijom naših partnera na ovom projektu. Inače ne volimo fraze poput "kreativnih razlika", ali ovaj klišejizirani izraz najbolje odgovara nastaloj situaciji. Veoma smo ponosni na nevjerojatan i vrhunski rad naše glumačke postave i ekipe".

Lord i Miller stvorili su si renome radom na blockbuster filmovima poput Lego Movie i 21 Jump Street. U londonskom Pinewood Studios počeli su raditi još 2015. godine, na tada neimenovanom Star Wars filmu za koji se kasnije ispostavilo da će pratiti dogodovštine mladog Hana Soloa.

Magazin Variety saznaje da je njihov odlazak bio rezultat kreativnih sukoba sa studijom, a posebno sa scenaristom Lawrenceom Kasdanom, koji je napisao scenarij za "Imperij uzvraća udarac" i pomogao J.J. Abramsu u pisanju Epizode 7. Nagađa se da se Kasdanu nije svidio Lordov i Millerov opušteni stil s velikom dozom komedije (i zbog čega sam neizmjerno sretan, op.a.), kao i frustracije zbog Lucasfilmove i Disneyeve kontinuirane kontrole nad produkcijom.

Kennedy je izjavila u priopćenju da će novi redatelj uskoro biti objavljen. Internetima kruže glasine da je Ron Howard u užem izboru za novog redatelja. Datum premijere filma postavljen je za 25.05.2018.

Izvor: The Guardian

 


Autor/ica check-wan  •  objavljeno 21.06.2017, 10:59  •  3.016 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“To be Jedi is to face the truth, and choose. Give off light, or darkness, Padawan. Be a candle, or the night.” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar