Oscars 2018: Očekivano 0 nagrada, najbolji prezenter BB-8

Oscars 2018: Očekivano 0 nagrada, najbolji prezenter BB-8

Sinoć je održana 90. dodjela filmske nagrade Oscar. Film Posljednji Jedi je bio nominiran u četiri kategorije, a osvojio je nula nagrada. Očekivano. No i kad ne dobiva Oscare, Star Wars dobiva pažnju. 

Pažnju na ovogodišnjoj dodijeli dobio je BB-8, sve draži droid kojeg smo upoznali u filmu Sila se budi, a još više zavoljeli u Posljednjem Jediju. Sinoć se BB-8 pojavio kao prezenter za nagradu Najbolji kratki animirani film. Ok, bili su tamo još Hamill, Isaac i Tran, ali to je manje važno, hehe.

Oscar Isaac je nastupio pomalo u ulozi Finna, objašnjavajući BB8-ov govor i ističući činjenicu da BB-8 je jedini bez odijela, a vrlo simpatično je bilo i kad ga je malo "počeškao", ipak su si oni dobri kompići. Na setu ili izvan. Tran se šalila da nema tog dizajnera koji bi obukao BB-8-a, a Hamill kako je droid jedini došao na probu pa zna da prezentiraju zapravo dvije nagrade. Sve u svemu sve se vrtjelo oko BB-8-a, čak se i on sam vrtio oko sebe.

Posljednji Jedi je bio nominiran u četiri kategorije: Najbolja montaža zvuka, Najbolji zvuk (miks), Najbolji vizualni efekti i Najbolja originalna glazba. 

John Williams
nominiran je po 46. puti za glazbu za Last Jedi. Sveukupno je dosad imao 51 nominaciju, po čemu je rekorder među živima. Prelazi ga jedino pokojni Walt Disney. Williams je najavio kako se s Epizodom 9 povlači iz komponiranja glazbe za Zvjezdane ratove. Nadamo se da će sljedeće godine upravo za tu glazbu dobiti Oscara. Nominiran će sigurno biti.

Ako želite vidjeti naše snage kako prezentiraju, možete to na HRTi-ju, da ne tražite puno, kliknite ovdje 03.35). Javite dojmove.

(Foto: BB-8, Oscar Isaac, Mark Hamill and Kelly Marie Tran at the 2018 Academy Awards. Kevin Winter/Getty)

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 05.03.2018, 10:32  •  12.069 puta pročitano

Anketa

U kojem obliku će se u Epizodi IX pojaviti emperor Palpatine?

Poznati citat

“Help me, Obi-Wan Kenobi; you're my only hope.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar