Pozivamo te na Star Wars dan - May the 4th

 Pozivamo te na Star Wars dan - May the 4th

Star Wars dan se održava 6.5.2018. u organizaciji Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova Star Wars Hrvatska, u prostoru Centra mladih Ribnjak (mapa), s otvorenjem u 10:30 i trajanjem sve do 18 sati. Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan. EVENT NA FACEBOOKU.

Projekt May the 4th, odnosno Star Wars Dan je zamišljen kao cjelodnevno događanje na kojem se održavaju predavanja, radionice za djecu i odrasle, cosplay i izložbeni dio događanja uz igre i škole mačevanja. Svi programi radionica i igara su prilagođeni dječjem uzrastu 5-15 te naravno odraslima, dok su predavanja i odrasli cosplay namijenjeni 15+ publici. 

Ove godine će nam Star Wars dan biti odlično zagrijavanje za film Han Solo koji u naša kina stiže 31.5.2018.

Detalji: PROGRAM i SATNICA

Počinje izlaganjima, nastavlja se predavanjima i radionicama, školom mačevanja i star wars igrama, a završava cosplayem i podjelom nagrada. 

Igre koje će se održati su Force training, Škola mačevanja lightsaberima, Trench run. Ove godine će se održati i škola mačevanja lightsaberima i za odrasle. Ove godine imamo i LARP: Endor uz podršku ekipe iz Terrible Creationsa te cjelodnevni boardgaming uz podršku ekipe iz udruge Gameri okrugloga stola koji će donijeti sve Star Wars igre ikad! (ok, skoro :-)

Predavanja koja će se održati su: Izrada lightsabera - show & tell, Mitologija Zvjezdanih ratova i njen utjecaj na pop-kulturu, Izrada specijalnih efekata viđenih u Zvjezdanim ratovima, a posebno ističemo Okrugli stol: Ženski likovi u Zvjezdanim ratovima i njihov utjecaj na društvo koji će se baviti pitanjima poput zašto je glavni lik u SW postala žena i kuda to vodi franšizu te koje su posljedice na publiku. 

Radionice koje će se održati su: Izrada lightsabera za djecu i odrasle - materijali će biti osigurani, a izrađeni light saber će se moći otkupiti uz simboličnu donaciju, Star Wars origami, Crtanje Star Wars likova i izrada BB-8 droida za djecu.

Cosplay je kostimiranje u likove, ovoga puta isključivo likove iz Star Wars franšize. Cosplayeri će biti prisutni tijekom cijelog eventa, a u 17:30h će se održati promenada kostima te ocjenjivanje žirija. Žiri čine tri osobe koji će po unaprijed pripremljenim tabličnim kriterijima izabrati tri najbolja kostima koja će dobiti i nagrade. Novost ove godine je i dječji cosplay, dječja revija u 15 sati gdje će se moći predstaviti djeca u kostimima uz prigodne nagrade. Više informacija uskoro.

Tijekom događaja posjetitelji će se moći fotografirati s lightsaberima i Jedi plaštem ispred posebne Star Wars pozadine te dobiti odmah izrađenu fotografiju za uzvrat za 5 kuna donacije. Donacije prikupljamo u suradnji s partnerom HP-om, a sva sredstva idu za kupovinu potrepština koje će biti odnesene u udrugu Zagrebački humanitarci. Tako da događanje ima i važnu humanitarnu notu.

Smatramo da će ovaj događaj biti zanimljiv mladima, ali i obiteljima s djecom gdje među odraslima postoje Star Wars fanovi koji će željeti upoznati djecu s tom franšizom i kulturom Star Warsa, a samoj djeci će biti zanimljivo zbog programa prilagođenog njima kao što je recimo Škola mačevanja lightsaberima gdje će dobiti rekvizite i učiti pokrete. Tako da projekt podržava sinergiju obitelji, a ujedno ima i edukativno kulturni karakter.

Uskoro informacije o svim sponzorima i partnerima na eventu.

UDRUGA LJUBITELJA ZVJEZDANIH RATOVA MOS CROATIA SPACEPORT

Osnovana 2002. Trenutno ima 130+ aktivnih članova pa je tako SF udruga s najviše članova u Hrvatskoj. Okupljanja su svakog prvog i trećeg utorka u mjesecu u HUB385, Zagreb. Centralno web mjesto je Star Wars portal koji prati recentne vijesti iz svijeta Star Warsa i ažuriran je minimalno na tjednoj osnovi. Osim toga je službeno glasilo udruge za sve aktivnosti udruge i informacije o udruzi. Na društvenim mrežama udruga je najviše prisutna kroz fan stranicu Star Wars Hrvatska koja trenutno ima 8 537 fanova i Instagram s više od 1 000 pratitelja. Udruga je prepoznata od strane javnosti po kreativnim aktivnostima te je uvijek rado viđena radi kostima koje posjedujemo u udruzi. Vole nas i mediji i rado objavljuju tekstove, slike i video s naših događanja, sve objave na webu.

PROJEKTI (izdvajamo najzanimljivije)

Kostimirana pretpremijera filma Sila se budi (INDEX)
Kostimirana pretpremijera filma Rogue One (Večernji)
Star Wars Dan 2016. (HINA, Nacional)
Star Wars tjedan u Osijeku (Gskos)
Posjete dječjim odjelima u bolnicama Zagreb, Rijeka, Osijek, Dubrovnik
Radionica Star Wars origami (24 sata, Večernji)
Dobrovoljno davanje krvi (MosCroatia)
Humanitarna akcija upisa u registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica (Pixsell)

OSTALO

Gostovanje RTL emisija Najbolji trenuci Star Warsa (RTL)
Gostovanje u HRT emisiji Luka i prijatelji (HRT)
Gostovanja na konvencijama Rikon, SFeraKon
Svjetski dan borbe protiv astme (Srebrnjak)

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 05.04.2018, 14:01  •  13.549 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“No! Try not. Do, or do not. There is no try.” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

1 komentara

Dotis

30.04.2018, 21:06

Pozdrav, na koje linkove mogu klince prijaviti ma radionice i igre za 6.5.?

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar