Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Star Wars tjedan se po treći put održava i ove godine od 1. do 6. listopada u Osijeku. Manifestaciju organiziraju Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Udruga Star Wars Hrvatska, a održava se u prostorima GISKO-a.

Ono što posjetitelji ove godine mogu očekivati su brojne radionice i predavanja za sve ljubitelje franšize i one koji će to tek postati. Svečano otvorenje će se održati u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine s početkom u 18:00 sati u izložbenom prostoru Knjižnice. Svi oni koji nisu uspjeli zauzeti svoje mjesto na prošlogodišnjim radionicama ove godine to će moći slanjem e-maila na adresu swosijek@gmail.com na koju se možete javiti i s bilo kakvim dodatnim upitima, a sve informacije te popis radionica i predavanja bit će vidljive i na stranici GISKO-a te stranici Mos Croatia (vidi plakat ispod teksta).

tl;dr: Najava i gostovanje na Slavonskoj televiziji:Ciljevi ovog projekta su potaknuti likovno-kreativne navike djece i mladih kao i navike čitanja, pridonijeti razvoju knjižnica kao kulturno-informacijskih središta, mjesto kulturnih susreta, zabave i društvenih događanja i potaknuti mlade dizajnere i likovnjake na društvenu angažiranost, suradnju i rad na projektima. Izuzev ovoga, cilj je i mladima, kao i starijima pružiti tjedan u kojemu se mogu zabaviti i kroz interesantna predavanja naučiti nešto novo o svojoj omiljenoj franšizi. 

Ova se manifestacija prvi puta održala 2016. godine (evo kako je bilo) i nastala je suradnjom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Udruge Star Wars Hrvatska te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek čiji su profesori i učenici pripremili likovne radove i uredili izložbeni prostor knjižnice, a isto tako su i voditelji likovnih radionica sa Star Wars tematikom. 

Prošlogodišnja se manifestacija (evo kako je bilo) pokazala vrlo uspješnom, a ove godine, osim na franšizu kao i do sada, naglasak će biti i na samom radu članova Udruge (učlani se i ti) s ovog područja Hrvatske. Zbog fokusa stavljenoga na aktivnosti kroz prošle tri godine na samom će otvorenju biti izloženi radovi, kao i vremenska crta fotografija na kojima će posjetitelji možda pronaći i sebe, kažu koordinatorice Sara Muharemi i Marija Cindrić koje su ove godine preuzele organizatorsku palicu od inicijatora prof. Tihomira Taborskoga.

Uz svaki puta i mi stječemo iskustvo uz nove izazove, prelazimo prepreke i učimo iz njih te se nadamo kako ćemo vam pružiti najbolji Star Wars tjedan do sada uz nove elemente poput pub kviza, Kazališta sjena i još mnogo novina koje će te vidjeti u rasporedu. 

Stoga vas sve pozivamo da u što većem broju dođete i, naravno, nikako ne zaboravite obući svoju najdražu Star Wars majicu ili ponijeti bilo kakav drugi Star Wars rekvizit. 

Zato dođite na ovaj događaj i pogledajte sav zanimljivi sadržaj koji smo vam pripremili jer zabave, kreativnosti i druženja neće nedostajati. Vidimo se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek i neka je Sila s vama.

 


Autor/ica Sara Muharemi, Marija Cindrić, azra  •  objavljeno 27.09.2018, 18:42  •  12.320 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Luke, you can destroy the Emperor. He has foreseen this. It is your destiny. Join me, and together we can rule the galaxy as father and son.” – Darth Vader

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar