Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Pozivamo te na Star Wars tjedan u Osijeku

Star Wars tjedan se po treći put održava i ove godine od 1. do 6. listopada u Osijeku. Manifestaciju organiziraju Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Udruga Star Wars Hrvatska, a održava se u prostorima GISKO-a.

Ono što posjetitelji ove godine mogu očekivati su brojne radionice i predavanja za sve ljubitelje franšize i one koji će to tek postati. Svečano otvorenje će se održati u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine s početkom u 18:00 sati u izložbenom prostoru Knjižnice. Svi oni koji nisu uspjeli zauzeti svoje mjesto na prošlogodišnjim radionicama ove godine to će moći slanjem e-maila na adresu swosijek@gmail.com na koju se možete javiti i s bilo kakvim dodatnim upitima, a sve informacije te popis radionica i predavanja bit će vidljive i na stranici GISKO-a te stranici Mos Croatia (vidi plakat ispod teksta).

tl;dr: Najava i gostovanje na Slavonskoj televiziji:Ciljevi ovog projekta su potaknuti likovno-kreativne navike djece i mladih kao i navike čitanja, pridonijeti razvoju knjižnica kao kulturno-informacijskih središta, mjesto kulturnih susreta, zabave i društvenih događanja i potaknuti mlade dizajnere i likovnjake na društvenu angažiranost, suradnju i rad na projektima. Izuzev ovoga, cilj je i mladima, kao i starijima pružiti tjedan u kojemu se mogu zabaviti i kroz interesantna predavanja naučiti nešto novo o svojoj omiljenoj franšizi. 

Ova se manifestacija prvi puta održala 2016. godine (evo kako je bilo) i nastala je suradnjom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Udruge Star Wars Hrvatska te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek čiji su profesori i učenici pripremili likovne radove i uredili izložbeni prostor knjižnice, a isto tako su i voditelji likovnih radionica sa Star Wars tematikom. 

Prošlogodišnja se manifestacija (evo kako je bilo) pokazala vrlo uspješnom, a ove godine, osim na franšizu kao i do sada, naglasak će biti i na samom radu članova Udruge (učlani se i ti) s ovog područja Hrvatske. Zbog fokusa stavljenoga na aktivnosti kroz prošle tri godine na samom će otvorenju biti izloženi radovi, kao i vremenska crta fotografija na kojima će posjetitelji možda pronaći i sebe, kažu koordinatorice Sara Muharemi i Marija Cindrić koje su ove godine preuzele organizatorsku palicu od inicijatora prof. Tihomira Taborskoga.

Uz svaki puta i mi stječemo iskustvo uz nove izazove, prelazimo prepreke i učimo iz njih te se nadamo kako ćemo vam pružiti najbolji Star Wars tjedan do sada uz nove elemente poput pub kviza, Kazališta sjena i još mnogo novina koje će te vidjeti u rasporedu. 

Stoga vas sve pozivamo da u što većem broju dođete i, naravno, nikako ne zaboravite obući svoju najdražu Star Wars majicu ili ponijeti bilo kakav drugi Star Wars rekvizit. 

Zato dođite na ovaj događaj i pogledajte sav zanimljivi sadržaj koji smo vam pripremili jer zabave, kreativnosti i druženja neće nedostajati. Vidimo se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek i neka je Sila s vama.

 


Autor/ica Sara Muharemi, Marija Cindrić, azra  •  objavljeno 27.09.2018, 18:42  •  12.522 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force.” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar