Službeni detalji o Porgovima

 Službeni detalji o Porgovima

Premda na kraju sedmog nastavka Zvjezdanih ratova vidimo Lukea Skywalkera samog na planetu Ahch-To, cijelo vrijeme su mu društvo pravila bića koja se zovu porgovi i koja će se prvi put pojaviti u osmom filmu. Pablo Hidalgo nam donosi detaljniji opis o njima:

„Porgovi su domoroci planeta Ahch-To te obitavaju na liticama otoka na kojem su Luke i Rey. U mnogočemu su Star Wars verzija ptice pod nazivom tupik (eng. puffin). Grade gnijezda i mogu letjeti. Bebe porgova su porgleti (eng.). S obzirom koliko rijetko netko posjećuje njihov otok, njihova znatiželja je veća od bilo kakve preplašenosti. Otkako je izašao film Povratak Jedija, postoji neodoljiva ideja da postoji cijeli životinjski svijet usred drame koja se odvija u filmovima franšize. Osim toga, porgovi su slatki. Upadneš u te duboke, tople oči. Mislim da će mnogo ljudi htjeti imati porga za ljubimca.“

Redatelj Rian Johnson je istaknuo kako porgovi nisu Ewoci, no možda su tu ipak da posluže istoj svrsi – budu simpatični i slatki te da svako dijete poželi kupiti njihovu plišanu igračku (khm khm, i neki odrasli). Nadamo se da Posljednji Jedi neće napraviti grešku i poslati porgove u bitku sa stormtrooperima te prikazati Prvi red nekompetentnima pored gomile mekanih bića nalik pingvinima.

Ne znam kako vi, ali ja se poprilično veselim porgovima i ne vjerujem da će samo djeca poludjeti za njihovim likom.

Izvor: Epic Stream

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 26.07.2017, 13:10  •  6.904 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“It’s a trap!” – Admiral Ackbar

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar