Victoria Mahoney je prva Afroamerikanka koja će režirati Zvjezdane ratove

Victoria Mahoney je prva Afroamerikanka koja će režirati Zvjezdane ratove

Epizoda IX Zvjezdanih ratova je tek započela s pred produkcijom i već nam stižu lijepe vijesti. Ava DuVernay je najavila preko svog Instagram profila da je J. J. Abrams, režiser i producent devetke, zaposlio Victoriu Mahoney kao drugog režisera tj. režiserku na filmu, čime je Mahoney postala prva Afroamerikanka u režiranju priče o galaksiji daleko, daleko.

Za one koji nisu upoznati s pojmom sekundarnog režisera, to je u biti backup režiser, namijenjen sekundarnoj jedinici. Većina velikih filmova je podijeljena na primarnu i sekundarnu jedinicu, jedna filmska ekipa snima s glavnim glumcima, a druga potpuno zasebna filmska ekipa snima dopunski materijal poput uspostava snimke, kaskadera, inserta i rezova. Obje jedinice obično rade u isto vrijeme kako bi snimateljski dio produkcije išao brže. Dakle, sekundarni režiser, odnosno režiser sekundarne jedinice, zadužen je za sve te snimke i radi na velikim etapama priče, u skladu s primarnim režiserom.

Stoga, velika je ovo stvar i super što nismo trebali čekati „sljedeću“ priliku da se ovo dogodi.

Victoria Mahoney je većinom radila na TV serijama, režirajući epizode serija Queen Sugar, Grey’s Anatomy, Claws i Power. Također, režirala je pilot nadolazeće američke adaptacije britanske SF serije Misfits. Mahoney ima i film vezan uz njeno ime, potpisujući scenarij i režiju filma Yelling to the Sky iz 2011. godine u kojem glume Zoë Kravitz i Sonequa Martin-Green. Nedavno je režirala pilot još jedne serije za DuVernay, Red Line za CBS, koju DuVernay producira zajedno s Gregom Berlantijem. Isto tako, prošlo ljeto smo saznali da Mahoney piše nadolazeću adaptaciju knjige Dawn Octavije Butler.

Mahoney je sada u jedinstvenoj poziciji, dobila je priliku režirati film u serijalu Zvjezdanih ratova na način koji će je pripremiti za ulogu primarnog režisera jedan dan, na filmovima ove veličine i opsega. S obzirom na njihovu brzinu puža kad je riječ o zapošljavanju ženskih redateljica, Lucasfilm je napokon napravio nešto da talentirane redateljice krenu prema budućim velikim filmovima.

Uzbuđena sam da vidim što će nam Mahoney donijeti u Epizodi IX. Svakako ima poprilično veliku godinu pred sobom i nema namjere usporiti.

Izvor: Variety

 


Autor/ica Višnja Stupalo  •  objavljeno 23.04.2018, 12:20  •  11.420 puta pročitano

Anketa

U kojem obliku će se u Epizodi IX pojaviti emperor Palpatine?

Poznati citat

“May the Force be with you.” – GENERAL DODONNA

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar