Epizoda VIII stiže za

Darth Vader nadgledao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Darth Vader nadgledao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Članovi naše udruge su se 25.3.2017. uputili na još drugo po redu udružno dobrovoljno darivanje krvi u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3. Kako je bilo prvi put pogledajte u tekstu Han drew blood first, a onda i mi u Petrovoj 3.

Ovoga puta je za pronalaženje i dovođenje "dobrovoljnih" darivatelja bio zadužen, nitko drugi do Darth Vader koji je članove udruge skupljao i pratio već i u javnom prijevozu. Kako bi omekšao "dobrovoljce" nježno je uručio svakom darivatelju Star Wars tematsku majicu "Daruj krv. Spasi život.". Dizajn majice je napravio član Tihomir Taborski, a izradu je sponzorirala udruga (ako još nisi član - učlani se).

Darivanje je proteklo u veseloj i opuštenoj atmosferi pod budnim okom Lorda Vadera koji je svojom pojavom privukao mnoštvo medicinskoga osoblja. Dok su dobrovoljci punili imperijalne krvne zalihe, Vader je odrađivao mukotrpni foto session s dobrovoljcima i zaposlenicima Petrove 3. Priložene fotografije pokazuju da je darivanje prošlo uz osmijehe, minimalni otpor i bez ikakvih problema.

Nakon što su skupljene dovoljne zalihe krvi svi smo se zajedno družili na besplatnom ručku za darivatelje. Darth Vader je izjavio kako je iznimno zadovoljan odazivom i akcijom te kako će se za nekoliko mjeseci vratiti po nove doze te pozivamo sve članove Star Wars udruge i simpatizere da nam se pridruže.

Sljedeće darivanje će najvjerojatnije biti krajem srpnja. Molimo darivatelje krvi koji žele ići s nama da prilagode svoj raspored darivanja kako se ne bi poklopilo s periodom odmora od davanja, a prema trenutnim zalihama krvi ionako mole grupu B da odgodi darivanje.

Krv se u Hrvatskoj skuplja na dobrovoljnoj bazi te krvne zalihe ovise isključivo o dobrovoljnim darivateljima krvi i njihovom odazivu. Dobrovoljni darivatelji imaju niz pogodnosti kao što su slobodni dan na poslu, besplatno zdravstveno osiguranje, besplatni javni prijevoz i tako dalje. Više o darivanju krvi, razlozima za darivanje, trenutnim zalihama i pogodnostima možete saznati na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Svaka doza krvi može spasiti nečiji život.

 


Autor/ica Ivan Tolić  •  objavljeno 26.03.2017, 15:00  •  2.525 puta pročitano

Anketa

Posljednji Jedi je:

Poznati citat

“Why, you stuck up, half-witted, scruffy-looking Nerf herder.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak

E-mail adresa (ostaje skrivena)

Ovdje upiši svoj komentar