Pozivamo te na Star Wars dan - May the 4th

 Pozivamo te na Star Wars dan - May the 4th

Star Wars dan se održava 6.5.2018. u organizaciji Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova Star Wars Hrvatska, u prostoru Centra mladih Ribnjak (mapa), s otvorenjem u 10:30 i trajanjem sve do 18 sati. Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan. EVENT NA FACEBOOKU.

Projekt May the 4th, odnosno Star Wars Dan je zamišljen kao cjelodnevno događanje na kojem se održavaju predavanja, radionice za djecu i odrasle, cosplay i izložbeni dio događanja uz igre i škole mačevanja. Svi programi radionica i igara su prilagođeni dječjem uzrastu 5-15 te naravno odraslima, dok su predavanja i odrasli cosplay namijenjeni 15+ publici. 

Ove godine će nam Star Wars dan biti odlično zagrijavanje za film Han Solo koji u naša kina stiže 31.5.2018.

PROGRAM

Počinje izlaganjima, nastavlja se predavanjima i radionicama, školom mačevanja i star wars igrama, a završava cosplayem i podjelom nagrada. 

Igre koje će se održati su Force training, Škola mačevanja lightsaberima, Trench run. Ove godine će se održati i škola mačevanja lightsaberima i za odrasle. Ove godine imamo i LARP: Endor uz podršku ekipe iz Terrible Creationsa te cjelodnevni boardgaming uz podršku ekipe iz udruge Gameri okrugloga stola koji će donijeti sve Star Wars igre ikad! (ok, skoro :-)

Predavanja koja će se održati su: Izrada lightsabera - show & tell, Mitologija Zvjezdanih ratova i njen utjecaj na pop-kulturu, Izrada specijalnih efekata viđenih u Zvjezdanim ratovima, a posebno ističemo Okrugli stol: Ženski likovi u Zvjezdanim ratovima i njihov utjecaj na društvo koji će se baviti pitanjima poput zašto je glavni lik u SW postala žena i kuda to vodi franšizu te koje su posljedice na publiku. 

Radionice koje će se održati su: Izrada lightsabera za djecu i odrasle - materijali će biti osigurani, a izrađeni light saber će se moći otkupiti uz simboličnu donaciju, Star Wars origami, Crtanje Star Wars likova i izrada BB-8 droida za djecu.

Cosplay je kostimiranje u likove, ovoga puta isključivo likove iz Star Wars franšize. Cosplayeri će biti prisutni tijekom cijelog eventa, a u 17:30h će se održati promenada kostima te ocjenjivanje žirija. Žiri čine tri osobe koji će po unaprijed pripremljenim tabličnim kriterijima izabrati tri najbolja kostima koja će dobiti i nagrade. Novost ove godine je i dječji cosplay, dječja revija u 15 sati gdje će se moći predstaviti djeca u kostimima uz prigodne nagrade. Više informacija uskoro.

Tijekom događaja posjetitelji će se moći fotografirati s lightsaberima i Jedi plaštem ispred posebne Star Wars pozadine te dobiti odmah izrađenu fotografiju za uzvrat za 5 kuna donacije. Donacije prikupljamo u suradnji s partnerom HP-om, a sva sredstva idu za kupovinu potrepština koje će biti odnesene u udrugu Zagrebački humanitarci. Tako da događanje ima i važnu humanitarnu notu.

Smatramo da će ovaj događaj biti zanimljiv mladima, ali i obiteljima s djecom gdje među odraslima postoje Star Wars fanovi koji će željeti upoznati djecu s tom franšizom i kulturom Star Warsa, a samoj djeci će biti zanimljivo zbog programa prilagođenog njima kao što je recimo Škola mačevanja lightsaberima gdje će dobiti rekvizite i učiti pokrete. Tako da projekt podržava sinergiju obitelji, a ujedno ima i edukativno kulturni karakter.

Uskoro informacije o svim sponzorima i partnerima na eventu.

UDRUGA LJUBITELJA ZVJEZDANIH RATOVA MOS CROATIA SPACEPORT

Osnovana 2002. Trenutno ima 130+ aktivnih članova pa je tako SF udruga s najviše članova u Hrvatskoj. Okupljanja su svakog prvog i trećeg utorka u mjesecu u HUB385, Zagreb. Centralno web mjesto je Star Wars portal koji prati recentne vijesti iz svijeta Star Warsa i ažuriran je minimalno na tjednoj osnovi. Osim toga je službeno glasilo udruge za sve aktivnosti udruge i informacije o udruzi. Na društvenim mrežama udruga je najviše prisutna kroz fan stranicu Star Wars Hrvatska koja trenutno ima 8 537 fanova i Instagram s više od 1 000 pratitelja. Udruga je prepoznata od strane javnosti po kreativnim aktivnostima te je uvijek rado viđena radi kostima koje posjedujemo u udruzi. Vole nas i mediji i rado objavljuju tekstove, slike i video s naših događanja, sve objave na webu.

PROJEKTI (izdvajamo najzanimljivije)

Kostimirana pretpremijera filma Sila se budi (INDEX)
Kostimirana pretpremijera filma Rogue One (Večernji)
Star Wars Dan 2016. (HINA; background-repeat: no-repeat; width: 16px; height: 16px; display: inline-block; border: none; text-decoration: none; padding: 0px; position: relative;">, Nacional)
Star Wars tjedan u Osijeku (Gskos)
Posjete dječjim odjelima u bolnicama Zagreb, Rijeka, Osijek, Dubrovnik
Radionica Star Wars origami (24 sata, Večernji)
Dobrovoljno davanje krvi (MosCroatia)
Humanitarna akcija upisa u registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica (Pixsell)

OSTALO

Gostovanje RTL emisija Najbolji trenuci Star Warsa (RTL)
Gostovanje u HRT emisiji Luka i prijatelji (HRT)
Gostovanja na konvencijama Rikon, SFeraKon
Svjetski dan borbe protiv astme (Srebrnjak)

 


Autor/ica   •  objavljeno 05.04.2018, 14:01  •  842 puta pročitano

Anketa

Han Solo će biti:

Poznati citat

“It’s not my fault.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak

E-mail adresa (ostaje skrivena)

Ovdje upiši svoj komentar