Cosplay natjecanje u sklopu proslave svjetskog Star Wars dana

Pozivamo vas na cosplay natjecanje u sklopu proslave svjetskog Star Wars dana i 40. godišnjice Star Warsa!

Tko

Pravo sudjelovanja imaju samo Star Wars kostimi koje će predstavljati osobe starije od 15 godina.

Što

Uz cosplay postojećih likova dobrodošao je i cosplay vlastito osmišljenih likova, s tim da je potrebno paziti da kostimi imaju Star Wars "feel", odnosno da su što više usklađeni s kriterijima koje postavljaju svjetske Star Wars cosplay organizacije (Rebel legion, Mandalorian, 501).

Kada

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online prijavnice do petka 05.05.2017. do 18:00 sati, ili na samoj proslavi do 13:00 sati. Svi kostimi bi trebali minglati na eventu od najkasnije 13h na dalje.

Kako

Ne trebate se prepasti jer se ne traži preciznost i detaljnost potrebna za primanje u neku od navedenih organizacija, već samo da prosječni obožavatelj vidi da je riječ o Star Wars kostimu. Obraćanje pažnje na što više detalja je naravno plus (npr. u Star Wars svijetu imaju odbojnost prema vezicama za obuću). Prostor za oblačenje će biti osiguran kao i postaja za popravke kostima.

Ocjenjivanje

Kostime će ocjenjivati tročlani stručni žiri pomoću ocjenjivačkog listića na koji će svi zainteresirani imati uvid radi veće transparentnosti ocjenjivanja. Ocjenjivati će se kvaliteta izrade, samostalnost izrade, Star Wars feel (smislenost kostima), opći vizualni dojam i izvedba. Ocjenjivački listić bit će objavljen naknadno.

Nagrade

Ukupnim bodovanjem od strane žirija dodjeljuju se nagrade za prva tri najbolja cosplaya, a dodatno nagradu dobiva cosplay s najboljim izvedbom (neovisno o ostalim kriterijima bodovanja).

1. mjesto: 700 kn Poklon bon City Center One (iskoristivo u svim dućanima East i West) + Poklon paket sponzora (Shooster, Znanje)
2. mjesto: 300 kn Poklon bon City Center One (iskoristivo u svim dućanima East i West) + Poklon paket sponzora (Shooster, Znanje)
3. mjesto: Poklon paket sponzora maxi (Shooster, Here Be Dragons, Znanje)
Najbolja izvedba: Poklon paket sponzora (Shooster, Znanje)

Proglašenje

Predstavljanje natjecatelja održat će se na dan eventa 06.05.2017. u 18 sati, a proglašenje pobjednika nakon toga.

Nešto nije jasno?

Za bilo kakve upite o samom natjecanju obratite se putem maila nikolina[AT]moscroatia.com ili ivan[AT]moscroatia.com

May the force be with you!


Članovi žirija

Anđelo Jurkas
Hrvatski publicist, pisac, redatelj, glazbenik, urednik i novinar pop kulturnih tema od TV, internet i tiskanog novinarstva te jedan od aktivnih glazbenih i filmskih kritičara generacije 21. stoljeća. Osim novinarske prakse radio je kao menadžer za odnose s javnošću filmskih i glazbenih festivala. Zvanjem diplomirani pravnik s Pravnog fakulteta u Zagrebu, post diplomant Pedagoške akademije u Zagrebu.

Koraljka Karagotić-Milanovac
Kostimografkinja s povremenim angažmanima u HNK. Završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te diplomirala kostimografiju na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Sudjelovala je u brojnim projektima među kojima su joj najdraži bili CaBALet i Madame Buffault.

Tihomir Taborski
Rođen 1983. u Slavonskom Brodu, maturirao u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Godine 2008. diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i stekao zvanje profesora likovne kulture. Radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek kao predavač povijesti likovne umjetnosti i teorije oblikovanja. Bavi se karikaturama, ilustracijom, stripom i videom, a posebnu ljubav gaji prema komparativnoj mitologiji.

 


Autor/ica Udruga  •  objavljeno 23.03.2016, 12:40  •  1.155 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“In my experience there is no such thing as luck.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji