7 stvari koje smo naučili iz Star Wars Battlefront bete

7 stvari koje smo naučili iz Star Wars Battlefront bete

1. DICE je pretvorio vaše Star Wars snove u stvarnost

Zavijanje TIE fightera, kontrolirana paljba glazbe Johna Williamsa, škripanje metala na stopalima AT-AT – svaki nostalgični zvuk iz Star Wars sage pažljivo je rekreiran. Pusti, snijegom zameteni krajolik Hotha nikad se nije činio tako nepregledan, i često ćete se zaustaviti da na nebu iznad sebe promatrate kako se Imperijalni Zvjezdani Razarač ruši s neba uhvaćen u plamen.

Osjećaj veličine je ono što stvarno prodaje Battlefront. Kao vojnika na tlu okruženog unakrsnom laserskom paljbom i jurećim A-Wingovima, očekuje vas stalno, vrtoglavo uzbuđenje koje će svakog fana nasmijati kao dijete. Postoji razlog zašto je devet milijuna ljudi skinulo betu. Ovo je pravi Star Wars.

2. Ovo nije lagana vožnja

Očekivali ste zaglupljujuću pucačinu namijenjenu masama? Pripremite se za šok. Battlefront je nemilosrdan i nepredvidiv. Nemojte se iznenaditi ako prvih par sati provedete zbunjeni gledajući što se uopće događa, pogotovo na mapi Walker Assault.

Povremeno loše lokacije respawna i vidljivi problemi s balansom timova isto tako ne pomažu. Prednost na strani Pobunjenika u obrani Hotha mogao bi biti zanimljiv multiplayer izazov u gotovoj igri, ali nadamo se da će se drugim asssault misijama pristupiti sa više balansa.

3. Survival mode je razočaranje

U usporedbi sa drugim modovima u beti, Survival je nešto što je na meni došlo iz Huttovske narodne kuhinje. Zamišljen je kao borba protiv horde u stilu Gears of Wara, u kojoj se sa partnerom možete boriti protiv progresivno sve jačih neprijatelja.

Bez obzira da li se radi o dizajnu moda samog po sebi ili o relativno nezanimljivoj Tatooine mapi, Survival se čini kao vidljivo razočaranje u usporedbi sa najboljim što Battlefront može ponuditi. Opcija za kooperativnu igru 4 igrača i dodatak par zanimljivih defenzivnih alata mogli bi ovaj mod učiniti zanimljivijim. Kako sada stvari stoje, čak ni pojava admirala Ackbara koji uzvikuje da se radi o zamci ne bi mogla iskupiti ovaj mod.

4. Ovo nije reskin Battlefielda

Iako je zadržana Battlefieldova veličina, DICE nije samo iskopirao formulu Battlefielda i zalijepio na nju naziv Star Wars. Battlefront se više čini kao povratak starim pucačinama prije Call of Dutya, gdje se gledalo kroz nišan samo u posebnoj prilici kada je bila potrebna veća preciznost.

Umjesto toga, ova igra ne nudi neku veliku prednost za držanje desne tipke. Paljba s boka u generalnom smjeru neprijatelja je nešto na što vas igra aktivno potiče, što zapravo i ima smisla u kaosu bitke Star Warsa. Uostalom, jeste li ikada vidjeli Stormtroopera kako strpljivo kampira i drži neprijatelja na nišanu?

5. Učenje letenja je umjetnost

Jednom kada dođete do tokena koji omogućava upravljanje TIE fighterom ili X-Wingom, nemojte očekivati da ćete odmah letjeti kao Han Solo. Letenje u Battlefrontu zahtjeva period navikavanja, zbog teških kontrola i pomalo nespretnog lock-on sustava.

Letački dio izgleda kao da bi bio bolji u specifičnom dogfight modu, ali u običnoj partiji čini se više kao zabavna distrakcija nego kao nešto što bi bila konkurencija zračnim bitkama u Star Wars: Rogue Squadron na starom Nintendu.

6. Jetpack nije luksuz nego potreba

Trebate dokaz da se bilo koji dio života može unaprijediti sa jetpackom? Jednom kada dođete do levela 5, imate slobodu korištenja najzabavnijeg i najkorisnijeg komada opreme u igri. Jetpack omogućava da se u jednom skoku prijeđe velika udaljenost i da se usponi savladavaju jednostavnim dodirom gumba. Jetpack znatno ubrzava igru i smanjuje vrijeme putovanja nakon respawna. Ako planirate kupiti igru, obavezno sačuvajte pomalo paprenih 55 Eura za DLC Season Pass.

7. Darth Vader još uvijek ima ono nešto

Bez obzira jeste li ili niste fan Star Warsa, ima nešto posebno u tome kada jedan od najvećih filmskih negativaca svih vremena ide ravno prema vama. Još je bolje kada možete kao Vader, odbijati hice sabljom i udaviti protivnika klasičnim Vaderovim stiskom.

Tu i tamo ćete ga uhvatiti kako Benny Hillovski juri uokolo, ali nema sumnje da ćete osjetiti nešto kada se nađete u njegovom mračnom prisustvu. Možete igrati i kao Luke Skywalker, ali teško se oduprijeti zovu tamne strane.

Izvor: Telegraph.co.uk

 


Autor/ica B.I.  •  objavljeno 20.10.2015, 18:30  •  1.457 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“He’s holding a thermal detonator!” – C-3PO

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji