Brian Muir počasni gost SFeraKona

Brian Muir počasni gost SFeraKona

Iz organizacije SFeraKona siže nam vijest: počasni gost ovogodišnjega SFeraKona je Brian Muir!

Brian Ian Muir jedan je od najcjenjenijih kipara i umjetnika u filmskoj industriji, a filmom se bavi više od 48 godina. Sa 16 godina, započeo je četverogodišnje naukovanje kao kipar/maketar u Elstree Film Studios. Nakon završetka naukovanja, Brian je napustio filmsku industriju te stekao iskustvo radeći na mnogim prestižnim narudžbama u Londonu, tj. Kraljevski grb za Crown Court, plaketa za Burzu (koju je otkrila kraljica)… 

Godine 1976. Briana su pozvali da se vrati u Elstree Studios kako bi radio na Star Wars serijalu te je tada isklesao zloglasnog Dartha Vadera. Njegove kreacije uključuju i oklop Stormtroopera, Death Star Droida, CZ 3i, završni radovi na C3PO-u.

Tijekom svoje opsežne 48-godišnje karijere u filmskoj industriji Brian je radio na preko 70 glavnih filmova navedenih na njegovoj web stranici, gdje je i izbor dojmljivih fotografija.

Kad je Brian shvatio da postoji veliko zanimanje za Ratove zvijezda i za mnoge druge poznate filmove na kojima je radio tijekom godina, napisao je svoju autobiografiju “In the Shadow of Vader“, koja je bila dobro prihvaćena te je trenutno u trećem izdanju. Nedavno je objavio drugi i završni dio svoje autobiografije “Beyond the Shadow“, što se također pokazuje kao pun pogodak za fanove.

Sve novosti oko programa i kotizacija za konvenciju pogledajte na webstranici SFeraKon. Členaovi udruge Star Wars Hrvatska ostvaruju popust na kotizaciju.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 10.03.2020, 12:12  •  5.804 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you?” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar