Članovi Star Wars Hrvatska ponovno darivali krv

Članovi Star Wars Hrvatska ponovno darivali krv

Dio članova udruge i simpatizera okupio se 2. rujna u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, na zajedničkom darivanju krvi koje smo najavili početkom ljeta povodom svjetskog dana darivatelja krvi.

Riječ je o sad već tradicionalnom zajedničkom darivanju krvi koje organiziramo otprilike svaka četiri mjeseca. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su se odazvali, bilo kao darivatelji, bilo kao podrška.

Kako biva i svaki put, udruga je pripremila malu sitnicu za sve koji su se odazvali akciji. Ovaj put smo zahvaljujući "sponzoru" Happy Bantha Dairies razveselili sve s malim poklon paketom koji je sadržavao svima poznato plavo mlijeko (Blue Milk) iz daleke, daleke galaksije te paketić keksa s motivima Darth Vadera i stormtroopera. Ovisno o tome kojoj strani naginju dio je ljudi govorio kako su to dark side cookies jer je poznata ona: "come to the dark side we have cookies", dok je drugi dio gurao teoriju kako su to Jedi kolačići jer "Jediji jedu troopere i Vadera za doručak".

Slike s najnovijeg darivanja možete vidjeti na vrhu vijesti, a sad slijedi već standardni dio o tome zašto nam se idući put trebate i vi pridružiti.

Krv se u Hrvatskoj skuplja na dobrovoljnoj bazi te krvne zalihe ovise isključivo o dobrovoljnim darivateljima krvi i njihovom odazivu. Dobrovoljni darivatelji imaju niz pogodnosti kao što su slobodni dan na poslu, besplatno zdravstveno osiguranje, besplatni javni prijevoz i tako dalje. Više o darivanju krvi, razlozima za darivanje, trenutnim zalihama i pogodnostima možete saznati na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Svaka doza krvi može spasiti nečiji život.

 


Autor/ica Ivan Tolić  •  objavljeno 06.09.2017, 22:17  •  1.664 puta pročitano

Anketa

Od novih Disney projekata najviše me zanima serija:

Poznati citat

“You know what I always say... speak softly, and drive a big tank.” – HONDO OHNAKA

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar