Inicijativom Udruge Star Wars Hrvatska 40 novih potencijalnih darivatelja

Inicijativom Udruge Star Wars Hrvatska 40 novih potencijalnih darivatelja

Jučer, 29.1. u prostorima HUB385 se održala humana akcija Upis u registar dobrovoljni davatelja krvotvornih matičnih stanica koju je provodila Zaklada Ana Rukavina.

Udruga Star Wars Hrvatska ima dvogodišnju tradiciju dobrovoljnog davanja krvi i raznih humanitarnih pothvata, a s ovom akcijom upisa u registar smo željeli još više pridonijeti boljitku potrebitih. Povremeno se  čuje poziv kako je nekome potrebno naći donora, a u udruzi smatramo kako bi svijest o upisu u registar trebalo širiti konstantno pa se nadamo kako je ova naša inicijativa korak u tom smjeru.

Jučer se u registar upisalo 40 potencijalnih novih darivatelja krvotvornih stanica što smatramo velikim uspjehom i zahvaljujemo se svima koji s se odazvali pozivu i upisali, HUB385 na pomoći u realizaciji akcije te osoblju iz Zaklade koje je "nježno pikalo" upisnike, u opuštenoj atmosferi (slike).

Nadamo se kako ćemo imati priliku organizirati još koju akciju ovoga tipa i da će ova naša inicijativa pridonijeti kako bi se nekome spasio život.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta (česta pitanja).

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 30.01.2018, 09:15  •  9.996 puta pročitano

Anketa

U kojem obliku će se u Epizodi IX pojaviti emperor Palpatine?

Poznati citat

“Why, you stuck up, half-witted, scruffy-looking Nerf herder.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar