LEGO oborio Guinessov rekord s vojskom od 36 440 stormtroopera

LEGO oborio Guinessov rekord s vojskom od 36 440 stormtroopera

Pobunjenici vjerojatno ne bi imali šanse da je toliko vjernih vojnika Imperija bilo raspoređeno na Endoru, znate, ono kad su plišani medvjedići odnijeli pobjedu...

Kako bi otvorili Star Wars Celebration Chicago i proslavili 20. obljetnicu LEGO Star Warsa, LEGO je okupio cijelu legiju svojih najboljih jurišnika i to povijesno: tvrtka je osvojila naslov Guinnessovog svjetskog rekorda za najveći eksponat LEGO Star Wars minifigura - s nevjerojatnih 36 440 stormtroopera. Raspoređeni u obliku njihove vlastite kacige, postavljanje je trajalo 38 sati od strane 12 LEGO zaposlenika.

"Željeli smo napraviti nešto nezaboravno." rekao je Michael McNally iz LEGO-a. “Često radimo velike eksponate, no ovoga puta smo odlučili promijeniti smjer i usredotočiti se na minifigure koje su postale jedan od najupečatljivijih dijelova LEGO Star Warsa tijekom godina. Dosad je modelirano više od tisuću različitih verzija minifigura iz Star Wars univerzuma pa smo mislili da je to odličan način da obilježimo prekretnicu."


Eksponat je u obliku stormtrooper kacige

LEGO je i prije osvojio Guinnessove rekorde, ali ovo je bio prvi pokušaj osvajanja u SAD-u. Prije nego li su uopće krenuli u realizaciju moralo se vidjeti imaju li dovoljno zaliha minifigura na skladištima. "Uputili smo hitan telefonski poziv našim kolegama u Češkoj i provjerili stanje centralnog skladišta u Europi." rekao je McNally i dodao: "Ispostavilo se da smo imali dovoljno dijelova ove minifigure da probijemo rekord.". Osim toga, ova verzija stormtroopera je sastavni dio seta koji izlazi kasnije ove godine, a povodom 20. obljetnice LEGO Star Warsa.

Izvor: StarWars

 


Autor/ica check-wan  •  objavljeno 12.04.2019, 11:22  •  11.091 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Use the Force, Luke.” – Obi-Wan Kenobi

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar