Naziv Han Solo filma je Solo: A Star Wars Story

Naziv Han Solo filma je Solo: A Star Wars Story

Možda i najiščekivaniji "solo" film, upravo Han Solo dobio je i službeni naziv: Solo: A Star Wars Story. Kod nas će se vjerojatno prevoditi Solo: Priča iz Zvjezdanih ratova. 

Ok, vjerojatno će biti Priča iz Ratova zvijezda, ali udruga će se i dalje truditi predstavnici Disneya u Hrvatskoj objasniti kako je ispravni naziv Zvjezdani ratovi, a ne Ratovi zvijezda (navodno sve prijevode daje Disney). Ime je objavio redatelj  na svom Twitter profilu u video objavi u kojoj zahvaljuje glumcima i ekipi na super radu i kaže "Smijemo li reći  ime filma?" te pokazuje natpis na kojem vidimo stiliziranim Star Wars slovima napisano: SOLO: A Star Wars Story. Natpis mu je dodao Chewbacca <3

Je li ime razočaravajuće? Možda malo na prvu, ali opet svidljiva je ta Star Wars univerzalnost, izbjegavanje nekih konkretnijih naziva specijaliziranih za samu priču ili asocijaciju na priču.

Ovaj prequel će se dakle baviti mladim buntovnikom Solom i njegovim životom prije nego što smo ga vidjeli u originalnim filmovima. Apsolutno se veselimo vidjeti i Majku zmajeva (Emilia Clarke) u "našoj" franšizi. I iako su Phil Lord i Christopher Miller napustili produkciju zbog "različitih kreativnih vizija" nadamo se kako kreativnosti ipak neće nedostajati filmu, jer to je ono što stvarno očekujemo od Han Sola, puno šarmantne kreativnosti, izvođenja neizvedivog i plesanja na rubu opasnosti. Znamo kakav je Han bio u "starijim" danima pa u mlađim danima očekujemo još veću dozu "ludosti". I naravno, zanima nas kako je upoznao Chewiea.

Hana će u filmu glumiti  Alden Ehrenreich, pisali smo što trebate znati o novom Solu, a film se i dalje najavljuje za 25. svibnja 2018.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 18.10.2017, 11:00  •  4.727 puta pročitano

Anketa

Od najavljena tri filma najviše se veselim

Poznati citat

“If there's a bright center to the universe, you're on the planet that it's farthest from.” – Luke Skywalker

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar