Počinje li novi Star Trek izgledati kao Star Wars?

Počinje li novi Star Trek izgledati kao Star Wars?

Nakon Abramsovih rebootova Star Trek filmova sve češće se moglo čuti kako Star Trek počinje ličiti na svoju rivalsku franšizu Star Wars. Je li novi Discovery u drugoj sezoni u potpunosti dobio Star Wars feel? 

Možda je neobično na mjestu okupljanja fanova Star Warsa pitati podsjeća li vas novi Star Trek na nešto, ali vjerujem da je dobar dio fan doma zainteresiran i za najnoviju Star Trek seriju Discovery, a pogotovo kada ide u smjeru Zvjezdanih ratova. Osim toga, dobar SF je dobar SF i ljubitelji žanra će to uvijek prepoznati. E sad, je li vam novi Trek sve više vuče na Warse? Mogući spojleri u nastavku.

Iako je prva sezona Discoveryja završila u najvećem moguće Star Trek maniru i feelsima na pojavu USS Enterprisea, početak nove sezone je ponovo probudio šuškanja o „furanju“ na Star Wars. Oko sredine epizode Pike i Michael pilotiraju vozilima za jednu osobu s krilima X oblika, (ne)vješto izbjegavajući krhotine kometa. Jureći brzo kroz pojas asteroida neodoljivo podsjećaju na Star Wars potjere. Nakon toga slijetanje na asteroid, susret sa znanstvenicom i njezinim droidima, sve ima pomalo SW feel. 

Sve to i nije toliko čudno ili umišljeno ako uzmemo u obzir kako je glavni za seriju Discovery Alex Kurtzman rekao kako želi više Warsa u svom Treku.Objasnio je to time kako želi Star Trek približiti djeci kako bi ih opčinio kao što su njega nekad Warsi dok je gledao Lukea kako gleda sunca na Tatooineu. Pa ono, Alex, fulao si franšizu. Ili nisi, hmmm. Otpor je uzaludan?

Izvor: Mashable

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 19.01.2019, 15:50  •  11.887 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“There's no mystical energy field that controls my destiny.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

1 komentara

Padme Amidala

24.01.2020, 01:06

Bezveze

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar