Star Wars romani

Star Wars romani

Predstavljamo romane izdavačke kuće Znanje. Ovi super Star Wars romani mogu biti vaši i sa dodatnih 20% popusta ako ste član udruge.

Ako još uvijek niste član, učlanite se u Star Wars Hrvatska jer konstantno donosimo nove pogodnosti za članstvo.

CHUCK WENDIG

RATOVI ZVIJEZDA: POSLIJE BITKE

Aftermath

ISBN: 978-953-343-445-2
Broj stranica: 380
Prijevod:
Cijena: 99 kn

Bestseler New York Timesa

Poslije bitke otkriva nam što se zbiva nakon događaja prikazanih u Povratku Jedija iz 1983. A čini se da Imperij nije jedini izazov koji čeka naše junake.“ The Hollywood Reporter

Rat nije završio. Druga Zvijezda smrti uništena je, Imperator je ubijen, a Dath Vader je poražen. Sve su to velike pobjede za Pobunjenički savez. Ali bitka za slobodu daleko je od kraja.

Odlučna u namjeri da očuva moć Imperija nakon poraza u Bitci za Endor, preživjela imperijalna elita okuplja se na tajnom sastanku s ciljem konsolidiranja snaga i pripreme za protunapad. Dok se zvjezdani razarači okupljaju poput ptica grabljivica iznad udaljenog planeta Akive, pobunjenički pilot Wedge Antilles postaje jedinim svjedokom nadolazeće prijetnje – a zatim pada u zarobljeništvo prije negoli je uspio upozoriti Pobunjenike. U međuvremenu, bivša pobunjenička pilotkinja Norra Wexley vratila se u svoj dom na Akivi, spremna da zaboravi užase rata. No kad presretne Wedgeov hitni poziv u pomoć, svjesna je da mora pomoći, neovisno o posljedicama. Ali ona ne zna koliko su neprijatelji blizu – niti koliko će opasna biti njezina nova misija. Zajedno sa svojim sinom, koji je tehnički genij, lovcem na ucijenjene glave sa Zabraka i imperijalnim prebjegom, Norra se sprema zadati udarac sve jačem Imperiju – i učiniti što god je potrebno da bi jednom zauvijek okončala njegovu opresivnu vladavinu.

Poslije bitke ima Silu na svojoj strani.“ - Alternative Nation

„Svemir Ratova zvijezda opet je svjež i nov, te jednako bogat i tajanstven kao što je oduvijek bio.“ - Den of Geek


ALEXANDER FREED

RATOVI ZVIJEZDA

BOJIŠTE

Alexander Freed, Bojište: Satnija sumraka

Preveo s engleskoga: Aleksandar Žiljak

Broj stranica: 432 str
ISBN:978-953-343-449-0
Cijena: 99 kn

„Pravi užitak“ Buzzfeed

„Privlačno... zabavno putovanje kroz galaksiju u kaosu“ IGN

Među zvijezdama, diljem golemih svemirskih prostranstava, Galaktički građanski rat u punom je jeku. Na bojištima brojnih svjetova u Srednjem obruču legije imperijalnih jurišnika vode brutalan rat protiv armade boraca za slobodu. Na ulicama opustošenih gradova, pobunjeničke sile prodiru sve dublje u imperijalni teritorij, pri čemu se moraju suočiti sa surovom stvarnošću ratovanja na tlu. Juriš predvode vojnici Satnije sumraka – Šezdeset i prve satnije mobilne pješadije, čiji izdržljivi i duboko odani članovi neustrašivo preživljavaju i tamo gdje bi mnogi drugi stradali. Licem u lice s nemogućim izgledima, prkos je njihovo najmoćnije oružje. Ali kad pobunjenici dobiju naredbu da se povuku, suočeni s nadmoćnim neprijateljem, Satnija sumraka prisiljena je nevoljko slijediti naredbe – sve dok jedan neočekivani saveznik radikalno ne promijeni stratešku situaciju i najopasnijim pobunjeničkim ratnicima ne pruži priliku da poduzmu svoj najodvažniji manevar... i pretvore povlačenje u protunapad.

„Roman napravljen prema videoigri zasnovanoj na golemoj znanstveno-fantastičnoj franšizi ne bi trebao biti ovoliko dobar... Bojište: Satnija sumraka s lakoćom prenosi čitatelje ove uzbudljive priče na prve crte bojišta Galaktičkog građanskog rata“ New York Daily News

„Zadovoljavajuće složena, primamljiva i dirljiva... ova ratna priča ne nalikuje ni jednoj prethodnoj knjizi o Ratovima zvijezdaRoqoo Depot

Bestseler New York Timesa

RATOVI ZVIJEZDA

GOSPODARI SITHA

Paul S. Kemp - Gospodari Sitha (Lords of the Sith)

Preveo s engleskoga: Vinko Zgaga

Broj stranica: 332 str
ISBN:978-953-343-446-9
89,00 kn

„Primamljiva priča koja nam pruža nov uvid u odnos između Dartha Vadera i njegovog gospodara, Imperatora Palpatinea.“ New York Daily News

Na Rylothu, planetu koji je Imperiju ključan kao izvor robovske radne snage i dragocjenog narkotika zvanog „začin“, pojavio se pokret otpora protiv Imperija. Ali Imperator Palpatine ne želi se odreći vrijednih resursa tog planeta pod opsadom. U pratnji svojeg nemilosrdnog sljedbenika Dartha Vadera, sami Imperator kreće na misiju čiji je cilj gušenje pobune. No stvari će se preokrenuti kad, nakon zasjede, ova dva Sitha ostanu izgubljeni na površini planeta – a vođe pobune iskoriste tu priliku za napad na samo srce svojih okrutnih opresora. Suočeni s neprijateljskom vojskom, mogu se osloniti samo na svoje svjetlosne mačeve – i jedan na drugoga. Palpatine i Vader morat će odlučiti hoće li ih njihova brutalna povezanost učiniti saveznicima u pobjedi ili suparnicima do smrti.

„Beskrajno fascinantna... priča koja nije samo primamljiva nego i krajnje uzbudljiva.“ Big Shiny Robot

„Najbolji roman do sada u ovoj novoj eri službenih priča u kanonu Ratova zvijezda.IGN

„Prepuna akcije... ovu se knjigu teško ispušta iz ruku.“ Seattle Geekly


Claudia Gray
Autorica bestselera New York Timesa

RATOVI ZVIJEZDA

IZGUBLJENE ZVIJEZDE

Lost Stars

ISBN: 978-953-343-447-6
Broj stranica: 388
Prijevod:

Cijena: 99 kn

Vladavina Galaktičkog Imperija zahvatila je i planet Jelucan u Vanjskom obruču, gdje su se aristokrat Thane Kyrell i seoska djevojka Ciena Ree zbližili kroz zajedničku ljubav prema letenju. Upis na Imperijalnu akademiju pravo je ostvarenje snova za oboje. Ali za Thanea san počinje gubiti sjaj kad iz prve ruke upozna stravične taktike koje Imperij koristi da bi održao svoju čeličnu vladavinu.

Ogorčen i razočaran, pridružuje se novonastalim Pobunjenicima, te time Cienu stavlja u nepodnošljiv položaj u kojem mora birati između odanosti prema Imperiju i ljubavi prema muškarcu kojeg poznaje od djetinjstva.

Našavši se na suprotstavljenim stranama u ratu, hoće li ovi nekadašnji prijatelji pronaći način da budu zajedno, ili će dužnost uništiti njihovu ljubav, baš kao što uništava galaksiju?

Ratovi zvijezda: Izgubljene zvijezde sadrži događaje koji se zbivaju nakon Povratka Jedija, a radnja je povezana i s hit-filmom Ratovi zvijezda: Sila se budi.


James Luceno

RATOVI ZVIJEZDA
TARKIN

James Luceno: Tarkin

Prevele: Tatjana Jambrišak i Tamara Jambrišak Lopac

Broj stranica: 276
ISBN 978-953-343-448-3
Cijena: 89kn

„[James] Luceno još je jednom dokazao da su zlikovci Ratova zvijezda jednako zabavni kao junaci.“ New York Daily News

Štićenik nemilosrdnog političara i Gospodara Sitha koji će postati Imperator, Guverner Wilhuff Tarkin uspinje se imperijalnom hijerarhijom, uspostavljajući svoj autoritet bez milosti i u isto vrijeme slijedeći svoju sudbinu arhitekta apsolutne prevlasti. Pod Tarkinovim vodstvom, nenadmašno oružje posvemašnjeg uništenja sve je bliže tome da postane stravična stvarnost. Ali pobunjenici su i dalje stvarna prijetnja. Na gerilske napade neuhvatljive skupine boraca za slobodu morat će odgovoriti brzo i brutalno – misijom koju će Imperator povjeriti dvojici svojih najmoćnijih agenata: Darthu Vaderu, zastrašujućem novom Sith moćniku, i Tarkinu, čije će lukave taktike i hladnokrvna učinkovitost popločati put do nadmoći Imperija... i uništenja njegovih neprijatelja.

„Spektakularan roman, s intrigom, akcijom i dubokom karakterizacijom koju smo naučili očekivati iz Lucenova pera... jedan je od najboljih autora koji danas pišu fikciju o Ratovima zvijezda.Coffee with Kenobi

 


Autor/ica Promo  •  objavljeno 20.12.2016, 10:45  •  5.230 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“I have lived long enough to see the same eyes in different people.” – Maz Kanata

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji