Star Wars tetovaže iz tinte King Tattoo studija

Star Wars tetovaže iz tinte King Tattoo studija

Tamo negdje krajem ljeta imala sam ideju predstaviti člana udruge, tattooistu koji između ostalog radi i Star Wars tattoos (a članovi naše udruge imaju i popust kod njega) s idejom da se nabrijete možda za neku SW tetovažu. 

Odgovori su stigli dva i pol mjeseca kasnije (velika je ta galaksija, šta'š), ali srećom još uvijek na vrijeme da tekst objavimo u tattoo friendly sezoni (znate da se ne preporučuje tetovirati dok ima puno sunca, je l). On je Kristijan Kralj, a njegov studio se zove King Tattoo studio. Pitali smo ga par pitanja, a tu su i slike koje govore još i više.

SWH: Koliko se dugo baviš tetoviranjem?

Kich: Jednom davno (prije 5 godina), u jednoj dalekoj, dalekoj galaksiji, preciznije u Unknown Regionsu, na planeti zvanoj Crooatya, nakon što je izučio razno razne elemente i tehnike tetoviranja na plemenu Zabrak, mladi padawan je počeo s otvaranjem svog prvog Tattoo studija u regiji zvanoj Zagorje, u malom gradiću Zaboku.

SWH: Odakle tvoja ljubav prema Star Warsu?

Kich: Sve je krenulo od mojeg izleta k rodbini u Chicago dok sam imao 10 godina, tamo me je stric (koji je ujedno i bio na prvoj puštenoj projekciji Star Wars : A New Hope daleke 1977.) po prvi puta upoznao sa svojim collectors edition figuricama Greeda i Shy Snootles te mi pokazao epizodu IV, V i VI koje sam pogledao u istom danu. Bila je to ljubav na prvi pogled i od tog dana svake godine redovito gledam maraton cijele sage.

SWH: Koliko si do sada napravio SW tetovaža i izdvoji tri tebi najdraže?

Kich: Volio bih da sam ih napravio puno više, a neka okvirna brojka bi bila oko 20-ak. Nemoguće je izdvojit najdraže, pošto je svaka za sebe posebna, rađena drugačijim stilom (realistično, old school, watercolor, lettering itd.), te sam u svakoj podjednako uživao (ok, lažem, u izradi portreta i scena iz filma zapravo ful uživam - guilty).


" Don’t be too proud of this technological terror you’ve constructed. The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force. "

SWH: Koja je SW tetovaža bila najzahtjevnija i zašto?

Kich: Pošto posao radim s ljubavlju i strašću, svakoj tetovaži pristupam individualno. Mislim da je bond između klijenta i artista najbitniji, tako da se oboje trudimo da nam proces i iskustvo samog tetoviranja prođe čim smirenije i opuštenije, a kada ostvarimo to, ništa vise nije zahtjevno.

SWH: Boja ili c/b za Star Wars?

Kich: Color ili B&G, Do or do not, there's no try, vječno pitanje koje muči niz fanova diljem galaksije (Han shot first grhm, cough). Aaaanyways, svaka tehnika nosi svoje čarolije, ali što se tiče SW-a... svakako Color. Pošto je tamo daleko daleko galaksija prepuna šarenih boja, zašto ne? Šalim se. Uvijek sam tvrdio da sa Colorom imam više slobode, može se unijeti vise života u tetovažu, dubina, kontrast i emocija, a neki od primjera su odsjaji na licu/odjeći, lightsaberi te raznorazni svjetlosni efekti. 


Today we celebrated 40th Star Wars Celebration in studio too with this small and fun piece!

SWH: Jesi li ikad napravio Star Trek tattoo, priznaj

Kich: Časno priznajem pred Vrhovnim i Cijenjenim Senatom da NIKAD nisam napravio Treki tetovažu (a i da sam trebao, proračunato bih dodao neki mali, diskretni imperial logo… negdje u kut... ili u sredinu slike... (evil laugh). Za Trek tetovaže je 30% gore na cijenu (smijeh).


" I see through the lies of the Jedi. I do not fear the dark side as you do. "

SWH: Kakav je položaj Zvjezdanih ratova u tattoo subkulturi?

Kich: O tome bi se dala napisati cijela knjiga, tj. već je napisana i to u dva dijela “Force in the Flesh“ koju je napisao cijenjeni kolega Shane Turgeon. Prošle 2016. godine sam bio pozvan na kanadski Comic-Con gdje sam imao veliku čast tetovirati najstrastvenije fanove, upoznati ekipu iz 501st Legije (u jednom danu sam samo za njih odradio osam tetovaža iz njihovih Garrisona) i imati štand pokraj Carrie Fisher. Ako tada nisam postao Force Sensitive, neću nikad (smijeh). 

Nažalost kod nas je to još dosta konzervativno jer je svima na pameti kako će recimo izgledati s Emperorom na ruci kad ostare? Pa eto, dobit će 3D efekt kad im se koža objesi preko njegovog lica (smijeh). U svakom pogledu, u inozemstvu su ljudi više otvoreni za takve pothvate pa se i ja tako gustiram kada otiđem na gostovanja izvan “lijepe naše”.


" Fear. Fear attracts the fearful. The strong. The weak. The innocent. The corrupt. Fear. Fear is my ally. " - Darth Maul

Ako vas je neka tetovaža zainteresirala ili inspirirala za vlastitu tetovažu na temu Zvjezdanih ratova, javite se Kichu i rezervirajte termin (uz Star Wars Hrvatska iskaznicu uz 30% popust) i bit ćete sigurni da ste izabrali pravog artista. Smijete tetovirati i nešto što nije SW, ako baš morate, nećemo zamjeriti.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 06.12.2017, 14:34  •  3.674 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“This is a rebellion, isn't it? I rebel.” – Jyn Erso

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji