Završio četvrti po redu Star Wars tjedan

Završio četvrti po redu Star Wars tjedan

Kao i prethodnih godina Star Wars tjedan se održao u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, a u suradnji sa udrugom Star Wars Hrvatska. 

Ovogodišnji program sadržavao je likovno-kreativne radionice za posjetitelje svih uzrasta, kao i projekcije fanovskih animiranih i igranih filmića te predavanja i školu mačevanja uz Force trening. Galerijski prostor Knjižnice ukrašen je izložbom Star Wars sadržaja – crtežima, fotografijama, replikama kaciga i hiltova svjetlosnih sablji, kolekcionarskim figurama i LEGO setovima, a postav je moguće pogledati do 14. listopada ove godine. Star Wars tjedan je započeo svećanim otvorenjem u ponedjeljak 23. rujna u 18 sati kada su Darth Vader, Kylo Ren, Rey i Jedijica otplesali uvodnu koreografiju čija autorica je Sara Muharemi. Organizatori su izuzetno zadovoljni posjetom radionica i predavanja kao i suradnjom sa osnovnim i srednjim školama koje su sudjelovale u programu.

Petak 27. rujna je bio obilježen okruglim stolom za kojim se raspravljalo o aktualnim temama iz franšize, poput razmišljanja o Epizodi VIII, očekivanjima od nadolazeće Epizode IX te serijama Mandalorian, Obi Wan i ostalima, a razgovaralo se i o dojmovima vezanim uz četiri godine održavanja Star Wars tjedna u Osijeku. Dan je završio pub kvizom u Lounge Baru Mr. Brown koji je bio potpuno ispunjen timovima koji su se natjecali, a atmosferu su dodatno podizali Kylo Ren, Sabine i Jedi.

Subotnji program 28. rujna predstavljao je krunu Tjedna koji je zaključen tradicionalnim troopanjem koje se ove godine odvijalo osječkom Tvrđom i centrom grada. Sa velikim oduševljenjem možemo reći kako nas je i ovoga puta posjetio lijepi broj gostiju iz drugih Hrvatskih gradova ali i inozemstva. Tako smo imali kostime iz Belog Manastira, Zagreba, Rijeke, Rovinja, ali i iz Novog Sada, a građani su bili presretni što se imaju priliku fotografirati sa omiljenim likovima. Treba napomenuti kako se troopanju pridružio i lijepi broj kostimirane djece koja su kod građana izazvala posebne simpatije. Za kraj se u prostoru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek izvlačilo dobitnike nagrada nagradnog natječaja te se i službeno zatvorio četvrti i posljednji planirani Star Wars tjedan u Osijeku.

Jedan od ciljeva manifestacije bio je ispratiti nove filmske nastavke koji krajem ove godine dobivaju svoje posljednje poglavlje u okviru sage o obitelji Skywalker. Izuzetno smo ponosni na rezultate ostvarene u sve četiri godine zbog činjenice da se projekt pokazao prilično uspješnim te je pobudio veliku pažnju javnosti i medija. Star Wars tjedan se bazirao na neprofitnom radu fanova koji su ga stvorili za ostale fanove, a njegov najveći uspjeh je spajanje zaljubljenika u ovu sagu unutar Osijeka ali i u ostalim Hrvatskim gradovima kao i u inozemnim. 

Ostati će nam uvijek lijepa sjećanja na druženje i aktivnosti vezane uz manifestaciju ali smo sigurni kako ovo nije kraj i kako ćemo sudjelovati u brojnim drugim projektima, a do tada neka je Sila s vama gdje god da se nalazite.

 


Autor/ica Tihomir Taborski  •  objavljeno 10.10.2019, 16:08  •  7.735 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“On many long journeys have I gone. And waited, too, for others to return from journeys of their own. Some return; some are broken; some come back so different only their names remain.” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar