Završio četvrti po redu Star Wars tjedan

Završio četvrti po redu Star Wars tjedan

Kao i prethodnih godina Star Wars tjedan se održao u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, a u suradnji sa udrugom Star Wars Hrvatska. 

Ovogodišnji program sadržavao je likovno-kreativne radionice za posjetitelje svih uzrasta, kao i projekcije fanovskih animiranih i igranih filmića te predavanja i školu mačevanja uz Force trening. Galerijski prostor Knjižnice ukrašen je izložbom Star Wars sadržaja – crtežima, fotografijama, replikama kaciga i hiltova svjetlosnih sablji, kolekcionarskim figurama i LEGO setovima, a postav je moguće pogledati do 14. listopada ove godine. Star Wars tjedan je započeo svećanim otvorenjem u ponedjeljak 23. rujna u 18 sati kada su Darth Vader, Kylo Ren, Rey i Jedijica otplesali uvodnu koreografiju čija autorica je Sara Muharemi. Organizatori su izuzetno zadovoljni posjetom radionica i predavanja kao i suradnjom sa osnovnim i srednjim školama koje su sudjelovale u programu.

Petak 27. rujna je bio obilježen okruglim stolom za kojim se raspravljalo o aktualnim temama iz franšize, poput razmišljanja o Epizodi VIII, očekivanjima od nadolazeće Epizode IX te serijama Mandalorian, Obi Wan i ostalima, a razgovaralo se i o dojmovima vezanim uz četiri godine održavanja Star Wars tjedna u Osijeku. Dan je završio pub kvizom u Lounge Baru Mr. Brown koji je bio potpuno ispunjen timovima koji su se natjecali, a atmosferu su dodatno podizali Kylo Ren, Sabine i Jedi.

Subotnji program 28. rujna predstavljao je krunu Tjedna koji je zaključen tradicionalnim troopanjem koje se ove godine odvijalo osječkom Tvrđom i centrom grada. Sa velikim oduševljenjem možemo reći kako nas je i ovoga puta posjetio lijepi broj gostiju iz drugih Hrvatskih gradova ali i inozemstva. Tako smo imali kostime iz Belog Manastira, Zagreba, Rijeke, Rovinja, ali i iz Novog Sada, a građani su bili presretni što se imaju priliku fotografirati sa omiljenim likovima. Treba napomenuti kako se troopanju pridružio i lijepi broj kostimirane djece koja su kod građana izazvala posebne simpatije. Za kraj se u prostoru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek izvlačilo dobitnike nagrada nagradnog natječaja te se i službeno zatvorio četvrti i posljednji planirani Star Wars tjedan u Osijeku.

Jedan od ciljeva manifestacije bio je ispratiti nove filmske nastavke koji krajem ove godine dobivaju svoje posljednje poglavlje u okviru sage o obitelji Skywalker. Izuzetno smo ponosni na rezultate ostvarene u sve četiri godine zbog činjenice da se projekt pokazao prilično uspješnim te je pobudio veliku pažnju javnosti i medija. Star Wars tjedan se bazirao na neprofitnom radu fanova koji su ga stvorili za ostale fanove, a njegov najveći uspjeh je spajanje zaljubljenika u ovu sagu unutar Osijeka ali i u ostalim Hrvatskim gradovima kao i u inozemnim. 

Ostati će nam uvijek lijepa sjećanja na druženje i aktivnosti vezane uz manifestaciju ali smo sigurni kako ovo nije kraj i kako ćemo sudjelovati u brojnim drugim projektima, a do tada neka je Sila s vama gdje god da se nalazite.

 


Autor/ica Tihomir Taborski  •  objavljeno 10.10.2019, 16:08  •  7.867 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“If we can make it to the ground, we'll take the next chance. And the next. On and on until we win ... or the chances are spent.” – Jyn Erso

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar