Bili smo u posjeti bolesnoj djeci u riječkoj bolnici

Bili smo u posjeti bolesnoj djeci u riječkoj bolnici

Ekipa iz udruge "Mos Croatia Spaceport" posjetila je dječji odjel Kliničkog bolničkog centra u Rijeci. Ovo je bio prvi posjet takve vrste koji je udruga organizirala zajedno s hrvatskim ogrankom 501. legije, no nadamo se da nikako nije niti posljednji te da ćemo razveseliti još mnogo malih fanova po cijeloj Hrvatskoj.

Ujutro je iz Zagreba krenuo imperijski shuttle koji je prevozio stormtroopera (Matija), mandaloriana (Marin), Jedija (Ivan) i Darth Vadera (Sandrino). Nakon izlaska iz hyperspacea kod outposta Rijeka, dočekao nas je imperijalni pilot Hrvoje (i čovjek s čitavom plejadom imperijskih kostima) te smo se svi skupa zaputili prema našemu cilju. Zanimljivo je i kako je ovo bio prvi humanitarni posjet u kojemu su sudjelovala oba člana hrvatskog outposta 501. legije- TI14412 i SL10995 (Hrvoje i Sandrino).

Po dolasku u bolnicu odmah je uslijedilo oduševljenje svih prisutnih, kako djece tako i roditelja, a prilici da se fotkaju s omiljenim likovima nisu odoljeli niti prisutni medicinski radnici. Uz našeg Jedi majstora, najmlađi su imali priliku iskušati svoje poznavanje Sile i mind-trickom nagovoriti stormtroopera da se tu ne nalaze droidi koje traži, a budući da su svi redom uspijevali možemo zaključiti kako je Sila jaka u tim malim borcima. Osim predivnih uspomena, i dječjih i naših, ostavili smo im i slatkiše, jer ipak, mračna strana je poznata po kolačićima.

Soba po soba i posjet se je približio kraju, a moramo napomenuti da iako smo prešli tolike kilometre, laknulo nam je što nismo susreli puno onih s kojima bi se družili. Nadamo se da smo uljepšali i olakšali boravak u bolnici onima koje smo susreli te se isto tako nadamo kako će i oni uskoro kući svojim obiteljima (i možda na koju projekciju Epizode 7), a svaki njihov smiješak nama je ostao kao podsjetnik na razlog zašto mi sve to radimo.

 


Autor/ica Sandrino  •  objavljeno 18.01.2016, 11:45  •  2.028 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Why, you stuck up, half-witted, scruffy-looking Nerf herder.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar