Darth Vader nadgledao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Darth Vader nadgledao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Članovi naše udruge su se 25.3.2017. uputili na još drugo po redu udružno dobrovoljno darivanje krvi u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3. Kako je bilo prvi put pogledajte u tekstu Han drew blood first, a onda i mi u Petrovoj 3.

Ovoga puta je za pronalaženje i dovođenje "dobrovoljnih" darivatelja bio zadužen, nitko drugi do Darth Vader koji je članove udruge skupljao i pratio već i u javnom prijevozu. Kako bi omekšao "dobrovoljce" nježno je uručio svakom darivatelju Star Wars tematsku majicu "Daruj krv. Spasi život.". Dizajn majice je napravio član Tihomir Taborski, a izradu je sponzorirala udruga (ako još nisi član - učlani se).

Darivanje je proteklo u veseloj i opuštenoj atmosferi pod budnim okom Lorda Vadera koji je svojom pojavom privukao mnoštvo medicinskoga osoblja. Dok su dobrovoljci punili imperijalne krvne zalihe, Vader je odrađivao mukotrpni foto session s dobrovoljcima i zaposlenicima Petrove 3. Priložene fotografije pokazuju da je darivanje prošlo uz osmijehe, minimalni otpor i bez ikakvih problema.

Nakon što su skupljene dovoljne zalihe krvi svi smo se zajedno družili na besplatnom ručku za darivatelje. Darth Vader je izjavio kako je iznimno zadovoljan odazivom i akcijom te kako će se za nekoliko mjeseci vratiti po nove doze te pozivamo sve članove Star Wars udruge i simpatizere da nam se pridruže.

Sljedeće darivanje će najvjerojatnije biti krajem srpnja. Molimo darivatelje krvi koji žele ići s nama da prilagode svoj raspored darivanja kako se ne bi poklopilo s periodom odmora od davanja, a prema trenutnim zalihama krvi ionako mole grupu B da odgodi darivanje.

Krv se u Hrvatskoj skuplja na dobrovoljnoj bazi te krvne zalihe ovise isključivo o dobrovoljnim darivateljima krvi i njihovom odazivu. Dobrovoljni darivatelji imaju niz pogodnosti kao što su slobodni dan na poslu, besplatno zdravstveno osiguranje, besplatni javni prijevoz i tako dalje. Više o darivanju krvi, razlozima za darivanje, trenutnim zalihama i pogodnostima možete saznati na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Svaka doza krvi može spasiti nečiji život.

 


Autor/ica Ivan Tolić  •  objavljeno 26.03.2017, 15:00  •  3.997 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Now don't get jittery, Luke. There are a lot of command ships. Keep your distance, though, Chewie, but don't look like you're trying to keeping your distance.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar