Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

General Hux

Hux je rođen nekoliko dana prije pada Imperija. Njegov otac, Brendol Hux, bio je komandant na Imperijalnoj Akademiji na Arkanisu. Odrastajući, smatrao je da je njegova sudbina da vlada galaksijom. Kada je Imperij potpisao Galaktički Sporazum i predao se Novoj Republici, Hux je, poput mnogih simpatizera Imperija, smatrao da je Nova Republika slaba i da nikada neće doseći razinu moći koju je nekada imao Imperij. Zbog toga su se Hux i drugi imperijski poručnici povukli u nepoznate krajeve galaksije te tamo osnovali Prvi red- vojnu i političku silu koja se izdigla iz ostataka Imperija te slijedi istu ideologiju. Svojim metodama vođenja i strahovlade postigao je nadmoć u Prvom redu, što mu je donijelo status generala.

Kao general, Hux je imao potpuno povjerenje u svoje trupe, metode obuke i oružja. Njegovi vojnici, koji su često bili trenirani na glavnim brodovima, prolazili su kroz najbolje simulacije kako bi se postigao najveći stupanj odanosti Redu. Taj način rada bio je zasnovan na idejama Huxovog oca.

Tridesetak godina nakon Bitke za Endor, Hux je bio general koji je upravljao Starkiller bazom, glavnim stožerom Prvoga reda, kao i zvjezdanim razaračem Finalizerom. Kao general odgovarao je Vrhovnom vođi Snokeu. Nakon neuspjelog pokušaja da uhvati droida BB-8, koji je nosio dio mape koja vodi do Lukea Skywalkera, Hux je iznio izvještaj Snokeu te je dobio dozvolu da napokon testira glavno oružje Starkiller baze. Okupio je čitavu vojsku Prvog reda koja je tada bila u bazi, a onda je naredio paljbu glavnog oružja prema Novoj Republici zbog njihovog podupiranja Otpora. Starkiller baza je jednom paljbom uništila čitav Hosnian sustav, koji je u to vrijeme bio predsjedavajući sustav Republike.

Nakon što je saznao lokaciju baze Otpora na planetu D'Qar, Hux je naredio novu paljbu, ovoga puta na sjedište Otpora na D'Quaru. Dok se oružje punilo (iscrpljivanjem energije sunca), otpor je krenuo u napad na bazu Starkiller, što je rezultiralo konačnim uništenjem baze prije nego li je stigla ispaliti zraku na D'Quar. Huxu je bilo zapovjeđeno da napusti bazu netom prije nego li je uništena i da sa sobom povede Kylo Rena.

General Hux

Autor/ica Sandrino  •  objavljeno 10.01.2016, 21:09  •  4.918 puta pročitano