Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Kanata, Maz

Maz Kanata je krijumčarka stara više od tisuću godina. Iako je osjetljiva na Silu, nikada nije trenirala za Jedia. Njeno glavno obilježje, osim njene narančaste kože, su njene velike naočale s prilagodljivim lećama s kojima promatra oči drugih ljudi kako bi iz njih iščitala njihove osjećaje. Ona gleda na povijest kao borbu protiv Tamne strane koja ima mnogo oblika poput Sitha, Galaktičkog Imperija i Prvog reda. Tridesetak godina nakon Bitke kod Endora, vlasnica je dvorca na Takodani koji pruža utočište putnicima, krijumčarima i ostalim.

Nakon smrti Cara Palpatinea, Maz Kanata je počela koristiti svoje moči kako bi pronašla artefakte poput svjetlosnog mača od Anakina i Lukea Skywalkera. Pošto je osjetljiva na silu, može otkriti i potencijal za Silu u drugima.

Kada je Han Solo posjetio Takodanu s Rey i Finnom spomenuo je da Maz vodi svoj dvorac već tisuću godina. Veoma joj je drag Wookie Chewbacca, te ga u šali naziva svojim dečkom.

Nepoznato je kamo je otišla nakon što je Prvi red uništio njen dvorac.

Kanata, Maz

Autor/ica Marduk  •  objavljeno 09.01.2016, 23:01  •  4.475 puta pročitano