Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Hosnian sustav

Hosnian sustav je bio zvjezdani sistem u Core Worldsu. Core Worlds je bio dio Nove Republike trideset godina poslije Bitke za Endor. Sustav je bio sjedište glavnog grada Nove Republike koji je nosio naziv Hosnian Prime. Tamo se nalazio dio Republikanske flote.

Hosnian Prime i sve druge planete koje su kružile oko sunca sustava su bile uništene fantomskom energetskom zrakom. To se dogodilo nakon paljbe superoružja Starkiller Basea koji je pripadao Prvom Redu. Zbog same prirode fantomske energije, uništenje sistema je bilo vidljivo preko cijele galaksije. Uništenju galaksije su također svjedočili i oni koji su bili prisutni u dvorcu Maz Kanate na planeti Takodana.

Zraka je uzrokovala da se jezgra Hosnian Primea zagrije što je rezultiralo razaranjem planeta i nastajanjem nove zvijezde. Hosnian sustav se privremeno pretvorio u binarni sistem.

Hosnian sustav

Autor/ica Martina Kitin  •  objavljeno 17.04.2016, 11:38  •  3.570 puta pročitano