Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Takodana

Takodana je bio planet koji se nalazio u Mid Rimu, iako je postao dio jugozapadne regije galaksije koja je poznata kao Western Reaches.

Prekriven šumama i malim jezerima, Takodana je popularno mjesto polaska koje nudi jednostavni pristup tržišnim putevima koji spajaju Inner i Outer Rim. Putnike je privlačila neutralnost planete i udaljenost od galatičke politike pa je stoga Takodana postala raj za bjegunce, krijumčare i istraživače. Takodana je bila poznata kao mjesto gdje se nalazio dvorac od Maz Kanate koji bio savršeno utočište za špijune i sumnjive putnike.

Prije tisuću godina, na Takodani je izbila borba između Jedija i Sitha te je dvorac od Maz Kanate sagrađen na tom drevnom bojištu. Trideset godina nakon završetka borbe na Endoru, Takodana je bila mjesto gdje su se Han Solo, Rey i Finn sastali sa Maz Kanatom i njezinim suradnicima. U dvorcu je Rey pronašla svjetlosni mač od Luke Skywalkera, koji se odazvao na njezinu Silu. Njihova prisutnost u dvorcu je prijavljena Prvom Redu od Bazine Netal. Nakon toga je uslijedila borba između Reda i Otpora. Otpor je ranije bio obaviješten o tome gdje se BB-8 nalazi od droida GA-97. Finn je uzeo stari svjetlosni mač od Luke Skywalkera i kratko se borio u području koje okružuje Maz Kanatin dvorac.

Takodana Takodana

Autor/ica Martina Kitin  •  objavljeno 10.03.2016, 21:26  •  4.108 puta pročitano