Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Theta-class T-2c šatl

Napravljen u Cygnus Spaceworksu, Theta-class T-2c je dobro naoružani brod koji ima dva naprijed montirana četverostruka laserska topa i na krmi jedan laserski top. Površina njegovih širokih krila distribuira vrlo jaku deflektivnu energiju, čineći letjelicu vrlo otpornom.

Politička nestabilnost za vrijeme Klonskih ratova zahtijevala je da najvažniji vođe republike putuju u dobro naoružanim konvojima kako bi spriječili moguća ubojstva ili otmice. Za vrijeme uspinjanja do cara, Palpatine je putovao u karakterističnim trokrilnim šatlovima koji su bili predznak dolazećih Imperijalnih trendova pri dizajniranju.

Njegov osobni šatl je prošao poboljšavanja najboljih tehničara u galaksiji. Takozvani Warthan's Wizardsi su instalirali hipervalni reflektorski primopredajnik kako bi Palpatine bio stalno informiran o raznim događajima u galaksiji. Letjelica je bila opremljena i senzorskim maskama koje su onemogućavale skeniranje privatnih kabina. Unutra je bio velik broj zlokobnih Sith uređaja i preparata dizajniranih kako bi slomili volju neprijateljima i ojačali Palpatinovu vezu s tamnom stranom.

Elegantni brod je imao pomična krila koja su se razvijala u poprečan položaj prema van tijekom leta. Tijekom slijetanja, krila se dižu u uspravi položaj, kako bi sletne nožice mogle izaći iz donjeg dijela broda.

U ranim godinama Carstva talentirani dizajneri iz Cygnus Spaceworksa su mamljeni u Sienar Fleet Systems korporaciju, gdje su adaptirali njihove starije dizajne u Lambda šatlove koje su kasnije koristili Carski generali.

Veličina:

18.5 metara duzina, 18.5 metara visina

Proizvođač:

Cygnus Spaceworks

Oružja:

2 četverostruka laserska topa i 1 krmeni laserski top

Theta-class T-2c šatl

Autor/ica Old Yoda  •  objavljeno 03.02.2006, 18:55  •  36.828 puta pročitano