Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Ackbar, Admiral

Briljantan strateg koji je vodio Pobunjeničku flotu u protiv druge Zvijezde Smrti. Bio je jedan od najpoštivanijih političkih figura na Mon Calamariju sve dok Imperija nije njegov narod pretvorila u robove a on postao sluga Grand Moff Tarkinu. Spašen od strane Pobunjenika, pridružio im se i dizajnirao B-wing i regrutirao mnoge Mon Calamarije u Pobunjeničku flotu.

Najpoznatiji po briljantnoj bitci kod druge Zvjezde Smrti - možda veći podvig od toga bio je uspjeo pokušaj pridruživanja Mon Calamarija Pobuni, koji su dali prve kapitalne brodove i tisuće tehničara i pilota. Prije unapređenja u admirala dizajnirao je poznati B-Wing.

Poslije Bitke kod Endora, Ackbar je ostao jedna od najvažnijih vojnih i političkih figura. Primljen je u Unutarnje Vijeće i bio jedan od glavnih aktera borbe protiv Velikog Admirala Thrawna. Vodio je postrojbe Nove Republike u pobjedu.

Jedan je od glavnih likova u Star Wars svemiru, uključujući Jedi Academy trilogiju. Tu se borio protiv Imperatora rođenog u tijelu klona i branio Mon Calamari od Invazije Imperija.

Ackbar, Admiral

Autor/ica sarlacc  •  objavljeno 01.01.2004, 00:00  •  24.032 puta pročitano