Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Krennic, Orson Callan

Orson Krennic je bio glavni direktor istraživanja naprednih oružja u Imperiju, a slijedeći svoje ambicije, dodijeljen mu je razvoj Zvijezde smrti. Krennic je u razvoj uključio i svog prijatelja Galena Ersa, vodećeg autoriteta za energiju i kyber kristale, da pomogne oko izrade samog oružja, odnosno lasera Zvijezde smrti.  

Pred sam kraj razvoja Zvijezde smrti, pilot Bodhi Rook je dobio informaciju od Galena Ersa da Zvijezda smrti ima ranjivost koju Pobunjenici mogu iskoristiti, pa kako bi utišao te priče, Krennic je odlučio demonstrirati snagu ove borbene postaje tako što je usmjerio laser prema Jedhi, no uništio je samo Sveti grad, ne i cijeli planet.  

Krennic je svoj život skončao na Scarifu, planetu gdje se nalazio Imperijski sigurnosni kompleks, iz kojeg su Pobunjenici izvukli nacrte Zvijezde smrti. Da bi spriječio krađu nacrta, Krennick je osobno otišao na planet Scarif, no kako nije uspio spriječiti Pobunjenike u njihovoj namjeri da pošalju nacrte ostalima, Grand Moff Tarkin je ispalio lasere Zvijezde smrti u Scraif, uništivši tako sve koji su se našli u blizini sigurnosnog kompleksa, pa i samog Krennica.

Krennic, Orson Callan Krennic, Orson Callan

Autor/ica Nikola Krajačić   •  objavljeno 17.12.2017, 20:11  •  4.213 puta pročitano