Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Ren, Kylo

Kylo Ren (rođen kao Ben) je bio član Vitezova Rena i saveznik Prvog Reda tridesetak godina nakon Bitke kod Endora. Dijete je dvaju Pobunjenika Leiae Organa i Hana Soloa te je poslan kod svoga ujaka Lukea Skywalkera kako bi postao Jedi naučnik u novoj Skywalkerovoj Jedi akademiji. Međutim, Bena je privukla Tamna strana sile čemu je pridonijela njegova opsesija s nasljedstvom njegova djeda, Darth Vadera.

Vjerujući da je preslab da bi krenuo djedovim stopama kao Jedi, Bena je na Tamnu stranu namamio misteriozni Snoke. Uzevši ime Kylo Ren, napustio je svog ujaka i ubio sve njegove sljedbenike. Skywalker je zatim nestao, a Kylo je postao jedan od Vitezova Rena unutar Prvog Reda. Takav razvoj događaja je potresao njegove roditelje te Han napušta Leiu i vraća se krijumčarenju.

U želji da nađe i uništi svoga ujaka prije nego uspije obnoviti redove Jedia, Ren odlučuje pronaći mapu koja otkriva njegovu lokaciju, u čemu i uspijeva, ali ne u potpunosti. Jedan dio mape se nalazio u arhivima Imperija. Njegovu potragu na planetu Jakku za zadnjim djelićem mape je dodatno otežao pilot iz redova Otpora, Poe Dameron, sakrivši ga unutar droida BB-8. Kylo i Prvi Red su zatim krenuli u lov na droida, koji se u međuvremenu sprijateljio" sa sakupljačicom otpada Rey i bivšim jurišnikom Finnom. Našavši ih na planetu Takodana, Kylo Ren uzima Rey u zatočeništvo saznavši da je ona vidjela zadnji fragment mape.

Zbog Reyinih prikrivenih moći Kylo nije uspio izvući željene informacije iz nje, što je omogućilo Rey da pobjegne prilikom napada strane Otpora na Starkiller bazu. Tijekom bitke Kylo susreće i ubija svog oca, Han Sola, vjerujući da ga je očeva ljubav oslabljivala unutar Sile. Upucan i ozlijeđen od strane Chewbacce, Kylo bježi u šumu kako bi se suočio s Rey i Finnom što rezultira dvobojem svjetlosnih mačeva. U tom dvoboju Kylo biva dodatno ranjen od Finna, ali ga svejedno uspijeva savladati. Nakon dvoboja s Finnom ulazi u dvoboj s Rey koja ga na kraju porazi i ostavlja ga ranjenog na nestabilnom tlu uzrokovanog implozijom Starkiller baze. Prije potpunog uništenja baze Snoke zapovijeda Generalu Huxu da napusti bazu s Kylom kako bi završio svoj trening.

U želji da bude što sličniji djedu Kylo također nosi kacigu koja mu mijenja glas, iako, za razliku od Vadera, njemu nije neophodna te ga ne održava na životu.

Njegov svjetlosni mač se bazira na starom dizajnu iz vremena Velike pošasti na Malachoru, oslanjajući se na snagu raspucalog kristala. Zbog nestabilnosti kristala neophodni su otvori za plazmu zbog kojih svjetlosni mač ima svoj prepoznatljivi oblik križa. Raspucali kristal također je odgovoran za nestabilan, nazubljen izgled oštrice.

U nekoliko navrata Kylo pokazuje mentalnu nestabilnost i konflikte unutar sebe kroz uništavanje svega što mu dođe pod ruku pa tako i svojih saveznika.

Kylo je kao i njegovi djed, ujak i majka veoma povezan sa Silom. Usavršio se u telekinezi, kojom je imobilizirao Poea i Ray na mjestu te zaustavio "metak" blastera na duži period. Također posjeduje telepatske sposobnosti kojima uspijeva iz Poea izvući bitne informacije. Njegove mačevalačke sposobnosti nisu pretjerano vrijedne spomena pošto ga u duelu sa svjetlosnim mačevima uspijeva pobijediti neistrenirana Rey. Međutim takvim razvojem događaja mogla je rezultirati i činjenica da je bio ozlijeđen tijekom te borbe.

Ren, Kylo

Autor/ica Marduk  •  objavljeno 31.12.2015, 13:45  •  6.232 puta pročitano