Neslužbena Star Wars enciklopedija

Dobrodošli na neslužbenu Star Wars enciklopediju u potpunosti prevedenu na hrvatski jezik. Podaci su sakupljani iz mnogih izvora na Internetu te službenih enciklopedija u papirnatom i elektronskom obliku.

Filtriraj enciklopediju po abecedi:

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pretraži enciklopediju:

Polis Massa

Na rubu Subterrel sektora u Vanjskom obruču galaksije, Polis Massa je nekoć bio netaknuti planet, dom Eellayina, rase koja je živjela ispod površine planeta. Svi stanovnici su misterizono nestali kada je planet uništen u nepoznatoj i davnoj kataklizmi. Prije 500 godina arheološka ekspedijica je počela pretraživati kamene ostatke planeta tražeći ostatke Eellayina. Tuđinci istraživači, vjerujući da su oni potomci Eellayina, postali su zaokupljeni asteroidima tijekom stoljeća da su jednostavno postali znani kao Polis Massani svima koji su radili s njima.

Jedna od većih zgrada na površini asteroida se zove Local Dig, i smješten je iznad ostataka Wiyentaaha, Eellayinskog grada kojeg Polis Massani brižno otkrivaju. Unutrašnjost te znanstvene zgrade se konstantno održava sterilnom, kako bi se razni pronađeni artefakti sačuvali od raznoraznog raspadanja. Medicinski centri su opskrbljeni s najnovijom tehnologijom za operacije i oporavljanje, iako su većinom predviđeni za fiziologiju Polis Massana. Oni također koriste i tehnologiju za kloniranje kojom pokušavaju klonirati izumrle oblike života iz ostataka iskoristivih genetskih materijala nađenih među stijenama.

Polis Massa je mjesto gdje je Padmé Amidala rodila blizance Lukea i Leiu. Nakon poroda Padme umire, a blizanci su razdvojeni i Luke je poslan na Tatooine s Obi-Wan Kenobijem dok je Leia poslana na Alderaan gdje ju je posvojio Bail Organa.

Polis Massa Polis Massa

Autor/ica   •  objavljeno 12.09.2006, 17:34  •  36.743 puta pročitano