Epizoda 8 - evo koji planet će biti Dubrovnik

Epizoda 8 - evo koji planet će biti Dubrovnik

Članica udruge, Maja Benedikt iz Dubrovnika, poslala nam je slike i donji video te opisala što je vidjela na Stradunu.

"Ubrzano se radi na nekoliko lokacija unutar starih gradskih zidina. Stradun je već poprilično promijenjen. Izvođači su naši ljudi, pitali smo ih od kojih materijala je scena napravljena. Ovo što sam slikala, sve je napravljeno od pjene pa ručno bojano." rekla nam je Maja.

"Vrlo brzo rade. U dva dana je polovica lokala na Stradunu dobila novo ruho. Pred sam kraj će ih i konačno zatvoriti. Svi lokali i svi stanovi koji gledaju na Stradun su dobili naknadu jer će im se zatvoriti pogled. Pojavile su se i oznake na narančastim trakicama, svaka ima svoje mjesto na koje će još postavljati scenu." kaže Maja i šalje nam slike uz to.

Posjetimo se, datumu snimanja velike svemirske sage Zvjezdani ratovi su 9. do 16. ožujka, a snimat će se na više lokacija, neke od njih su ulica u gradu Stradun, Trg oružja, Banje i Zidine, a još se ne zna je li i ovaj šator dio seta:

Scenografija će se finalno pripremati 9. i 10. ožujka, a film snimati svaki dan od 16 do 4 ujutro, na dane 11., 12., 13., 14., 15., te 16. ožujka, a tijekom snimanja povremeno će se regulirati pješački promet.

"Cure koje rade, kistovima boje scenu da ju uklope u okolinu. Dečki provode struju, pur pjenom lijepe pojedine dijelove za kamen i zidove, osiguravaju šine za rasvjetu. Sve je vrlo uredno. Poslije svake radnje sve operu i pometu. Na svakih nekoliko koraka je jedan zaštitar, dosta ležeran." opisuje svoju izvidnicu na set Maja Benedikt.

Unatoč velu tajne procurilo je i koji planet će vjerojatno Dubrovnik biti, a to otkrivamo u videu:

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 25.02.2016, 10:00  •  13.607 puta pročitano

Anketa

Od najavljena tri filma najviše se veselim

Poznati citat

“If there's a bright center to the universe, you're on the planet that it's farthest from.” – Luke Skywalker

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar