Hoće li se Ewan McGregor vratiti u Zvjezdane ratove?

Hoće li se Ewan McGregor vratiti u Zvjezdane ratove?

Ewan McGregor je bio jedna od zvijezda prequel trilogije, zadužena za nezavidan posao - utjeloviti ulogu mladog lika Obi Wan Kenobi i ispuniti visoka očekivanja koja je za sobom ostavio jedini glumac u Zvjezdanim ratovima nominiran za Oscara, Sir Alec Guinness.

Ali Ewan McGregor ne samo da je to uspio, već je kroz Fantomsku prijetnju, Napad klonova i Osvetu Sitha prisvojio ulogu. Desetljeće kasnije i Zvjezdani ratovi su na potpuno drugačijem mjestu.

Lucasfilm je pod krovom Disneyja gotovo tri godine. George Lucas je u mirovini, a nova era Zvjezdanih ratova će uskoro započeti sa željno iščekivanim The Force Awakens i lansiranjem sequel trilogije ovog prosinca.

Pa kako se Obi Wan Kenobi (koji je, prisjetimo se, umro u Novoj nadi i pojavio se kao duh Sile u Carstvo uzvraća udarac i Povratku Jedija) i Ewan McGregor uklapaju ovdje? Stranica s filmskim vijestima Schmoes Know načula je govorancije o Obi Wan Kenobi projektu, koji se odigrava tijekom razdoblja od 19 godina između Osvete Sitha i Nove nade. Disney je navodno u pregovorima s McGregorom u vezi uloge, a svi znakovi upućuju na trilogiju, ne na samostalan film.

Uz nove filmove koji spadaju u Antologiju Zvjezdanih ratova, počevši s Rogue One u eri između Osvete Sitha i Nove nade, također je zanimljivo zapaziti da se ovaj projekt ne opisuje kao dio te antologije. Umjesto toga, ova trilogija čini se da će biti sama za sebe.

Godine koje je Ben Kenobi proveo na Tatooineu u svojoj pustinjskoj kolibi komunicirajući s Yodom i sa Silom, imaju potencijala postati plodnim tlom za priče. Ne samo da je Ben u to doba pazio na mladog Lukea, što nam dopušta vidjeti odrastanje mladog budućeg Jedija uz ujaka Owena Larsa (Joel Edgerton) i ujne Beru (Bonnie Piesse), već je i pomno pratio događanja širom galaksije.

Dok smo vjerovali da ludi stari Ben, čudan pustinjak, nikad nije napustio Tatooine tijekom tih 20 godina, zapravo postoje brojni razlozi da lik krene put galaksije. Glavni od tih razloga mogao bi biti njegov stari neprijatelj Darth Maul. Mladi Kenobi prepolovio je Maula na Naboou nakon što je gospodar Sitha ubio Benovog učitelja Qui-Gon Jinna (Liam Neeson) na kraju Fantomske prijetnje.

Animirana serija Klonski ratovi uprizorila je Maulov povratak, a u Zvjezdanim ratovima uvijek ima nedovršenog posla. Ako se Kenobiju pokaže prilika dokrajčiti Maula, iskoristi će je.

Kao i uvijek, ove glasine su trenutno samo to – glasine.

Ali pomisao da će se talentirani McGregor vratiti u tako živopisnu ulogu, desetljeće stariji, gradeći put između Obi Wana kojeg smo poznavali na kraju Osvete Sitha i 'ludog starog pustinjaka' koji je spasio Lukea u Novoj nadi, vrlo je primamljiva.

Nadajmo se da je istinita.

 


Autor/ica M.F.  •  objavljeno 04.07.2015, 13:16  •  3.886 puta pročitano

Anketa

Od najavljena tri filma najviše se veselim

Poznati citat

“Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you?” – Yoda

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar