O lijepa, o draga, o slatka Epizodo 8

 O lijepa, o draga, o slatka Epizodo 8

Jug Hrvatske je iznimno zanimljiv filmašima, nije nam krivo, to nam je dovelo snimanje epizode VIII u Hrvatsku. Našu malu, gospodarski štrkljavu, pravno pohabanu, al' očito povijesnim građevinama lijepu izemlju.

Potvrđeni su i datumu snimanja velike svemirske sage Zvjezdani ratovi pa ćemo utjecaj Sile najviše osjećati od 9. do 16. ožujka s time da će se prvih par dana postavljati set, a onda nekoliko dana snimati. A snimat će se na više lokacija, neke od njih su ulica u gradu Stradun, Trg oružja, Banje i Zidine.

Vjerojatno znate da je do informacija jako teško doći jer su mjere predostrožnosti iznimno visoke. Kako neslužbeno saznajemo unajmljeno je 600-tinjak čuvara koji će biti po lokacijama, a neki će imati zanimljivu zadaću, upoznati se sa stanarima ulice u kojoj se snima kako se baš nitko tih dana ne bi mogao provući jer, eto, baš ide kući dok Rey hoda pločnikom. Ne znam hoće li biti Daisy biti na setu, ali navijam da bude.

Osim upoznavanja s Dubrovčanima, postoji posebna ekipa s dronovima koja će skidati nepozvane dronove kako nikakva snimka ne bi procurila u javnost pa tako niti one zračne. Ne znamo imaju li Star Wars dronovi X wing oznake ili nešto slično, ali bilo bi fora.

Ono što smo još prije saznali jest to da je zbog širine ili manjka širine ulice (Straduna?) u kojoj snimaju u Dubrovniku napravljena replika lokacije negdje u UK gdje je onda ekipa smišljala kako će točno i najlakše snimati te scene s quadom na originalnoj dubrovačkoj ulici. To vam govori koliko se seriozno radi jedno snimanje Star Wars filma.

Zanimljivo je i da za snimanje filma smetaju prozori na kućama pa će ih stanari morati prekrit kartonima kako bi kasnije bili na ta mjesta ubačeni specijalni efekti. Pretpostavka je da se snima nekakva potjera po gradu, ali još uvijek se ne zna pa tako sve što ovdje čitate je neslužbeno nagađanje.

Ono što je službeno je informacija o tome da je Dubrovnik za snimanje odnosno ugošćavanje ekipe Zvjezdanih ratova dobio 38 milijuna kuna. Ali ono što je dobio kao lokacija na kojoj će se snimati/se snimao film Zvjezdani ratovi, je neprocjenjivo.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 16.02.2016, 10:00  •  24.652 puta pročitano

Anketa

“Your eyes can deceive you. Don’t trust them.” – Obi-Wan Kenobi

Poznati citat

“Stay on target” – Gold Five

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

5 komentara

JogurtNinja

16.02.2016, 12:47

e mene zanima ima li posla za lokalce, pa makar kao teglić...

azra

16.02.2016, 20:00

Koliko znamo sve su zaposlili već..

maxwell

21.02.2016, 12:12

kako se moze postati statist?

darksider

22.02.2016, 14:31

Maxwell
Prati novine koje se izdaju u Dubrovniku i okolici
Tamo će biti oglas (ali vjerujem da će i el.mediji prenijeti oglas kao i za Igru prijestolja)

Rope07

23.02.2016, 16:59

Problem je sto jos nijedan dubrovacki medij nije objavio ista o statistima

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar