Održan drugi Star Wars tjedan u Osijeku

Održan drugi Star Wars tjedan u Osijeku

U subotu 11. studenog 2017. godine službeno je završio drugi po redu Star Wars tjedan koji se održao u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Bilo je to još jedno predivno cjelotjedno druženje ljubitelja Zvjezdanih ratova svih uzrasta uz bogat interaktivni program likovno-kreativnih radionica. 

Posjetitelji su imali priliku naučiti kako nacrtati ili izmodelirati omiljene likove, kako nacrtati svoj strip ili izraditi vlastiti privjesak odliven u gipsu. Ove godine je publika posebno zanimanje pokazala za prezentacije izrade vlastitog kostima, a posebice za radionicu izrade lightsabera koja je zbog ograničenih sredstava imala i ograničeni broj sudionika. Na temelju povratnih informacija, možemo reći kako su posjetitelji bili jako zadovoljni izložbom u galerijskom prostoru Knjižnice gdje su mogli vidjeti radove učenika i nastavnika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek ali i različite kolekcionarske predmete, figure, makete i Lego setove.

Vrhunac ovogodišnjeg programa pripao je zadnjem danu koji je bio rezerviran za spektakularno troopanje, šetnju kostima centrom Osijeka. U ovome je bio vidljiv veliki napredak jer se s prošlogodišnjih 5-6 kostima taj broj ovoga puta popeo na lijepu okruglu brojku od 20. Sa zadovoljstvom moramo reći kako nam se pridružilo puno kostima iz drugih gradova. 

Tako su, uz Zagreb, ove godine u programu sudjelovali i gosti iz Rovinja, Tuzle, Portoroža i Novog Sada kojima se i ovim putem zahvaljujemo što su prepoznali ovaj projekt i što su ga uveličali svojim dolaskom. Trebamo također napomenuti kako se ovogodišnjem troopanju uključio i lijepi broj kostimirane djece pa se zahvaljujemo i njima i njihovim roditeljima na sjajnim i kreativnim kostimima. 

Subotnje vrijeme nas je počastilo lijepim, sunčanim danom savršenim za šetnju, a po dolasku u sami centar grada dogodilo se i lijepo iznenađenje. Naime, među kostimima je bio i jedan mladi par pa je Scout Trooper u jednom trenutku kleknuo pred djevojku odjevenu u kostim Shock Troopera te ju je zaprosio. Nakon ovog emotivnog trenutka popraćenog pljeskom svih ostalih kostima, nastavila se šetnja i fotografiranje s prolaznicima. Nakon dvosatne šetnje program je nastavljen u Knjižnici gdje su najmlađi posjetitelji sudjelovali u školi mačevanja i borbi protiv Darth Vadera.

Uslijedilo je svečano zatvaranja ovogodišnjeg Star Wars tjedna uz izvlačenje sretnih dobitnika brojnih nagrada iz nagradnog natječaja. Organizatori se od srca zahvaljuju ovogodišnjim sponzorima programa: Biroprintu, Znanju, GPP-u, Lego Storeu Zagreb, Kinematografima Osijek i kinu Urania kao i svima ostalima koji su sudjelovali svojim proizvodima u nagradama natječaja.

Zahvaljujemo se i Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek koja se i ove godine pokazala izvanrednim domaćinom s velikim sluhom za ovakav kulturni dodatak Osijeku.

Nadamo se da su posjetitelji uživali u onome što smo im ove godine pripremili. Ovogodišnji Star Wars tjedan je završio i stvorio nova poznanstva i prijateljstva, a što će nam priuštiti sljedeći, saznat ćemo iduće godine. Do tada, neka je Sila s vama.

 


Autor/ica Tihomir Taborsk  •  objavljeno 12.11.2017, 17:16  •  4.536 puta pročitano

Anketa

Od najavljena tri filma najviše se veselim

Poznati citat

“Now don't get jittery, Luke. There are a lot of command ships. Keep your distance, though, Chewie, but don't look like you're trying to keeping your distance.” – Han Solo

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar