Pogledaj program za Star Wars dan na Ribnjaku

Pogledaj program za Star Wars dan na Ribnjaku

Star Wars dan se održava 6.5.2017. u organizaciji Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova Star Wars Hrvatska, a prostoru Centra mladih Ribnjak (mapa), s otvorenjem u 11 i trajanjem sve do 18 sati. Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan, a naći će se i nagrade za sudionike koje su osigurali naši dragi sponzori. Ovdje se nalazi satnica, a opis programa je u nastavku:


[RADIONICA] Star Wars origami, 6.5. u 15h

Origami je japanska umjetnost presavijanja papira s ciljem stvaranja jedinstvenih oblika od običnog lista papira. Dio je japanske kulture koja je bila ujedno i inspiracija za Star Wars filmove. Naučite izraditi jednostavne oblike kao što je X-Wing do kompliciranog Darth Vadera koji će vam krasiti radni stol.

Radionica je besplatna, a materijali su uključeni, stoga svakako ne propustite doći na Star Wars origami radionicu i družiti se s ljubiteljima japanske kulture i Zvjezdanih ratova. Najbolji origami po procjeni voditelja radionice dobiva nagradu.
Voditelj: Krešimir Rajki


[COSPLAY] 6.5. izbor od 18h

U posljednjih nekoliko godina cosplay je postao zanimljiv hobi u hrvatskom fandomu. Konvencije više ne bi bile iste bez kostimiranih likova poznatih i manje poznatih franšiza. Osim članova udruge Star Wars hrvatska koji su izradili svoje SW kostime, željeli smo potaknuti i ostatak cosplay zajednice da povodom 40 godina Star Warsa i Star Wars Dana, oživimo još malo više taj fantasy svijet i pretočimo ga u zbilju.

Organizirali smo i natjecanje s kul novčano Star Wars nagradama za dodatnu motivaciju. Ne tražimo da budete savršeni, iako već samo baveći se cosplayem jeste, nego da se dođete družiti s nama i dozvolite nam pokoju fotku s vašim kul kostimom. Jer oni koji neće cosplayati će zasigurno uživati u plejadi Star Wars likova. Veselimo se!
Žiri: Tihomir Taborski, Anđelo Jurkas, Koraljka Karagotić-Milanovac


[PREDAVANJE] Star Tours: uranjanje u fizički svijet Zvjezdanih ratova, 6.5. u 12 h

Filmska atrakcija Star Tours u Disneylandima diljem svijeta najbolji je segment proizašao iz transmedijalnog svijeta franšize. Posjetiteljima pruža fizički prikaz tog fantasy svijeta i jedinstveno iskustvo kao niti jedan drugi medij. Predavanje će se osvrnuti na dizajn, tehnologiju i radnju izvorne i nove verzije atrakcije na sve četiri lokacije (Kalifornija, Florida, Japan i Francuska).

Predavač: Dr. art. Tihoni Brčić od 2003. predaje u polju multimedija i video oblikovanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Magistrirao je film i video na Academy of Art Collegeu u San Franciscu i doktorirao grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti. Bavi se grafičkim i video dizajnom, montažom, režijom i novinarstvom, obožavatelj je SF-a.


[RADIONICA] Izrada makete Star Destroyer 6.5. u 12h

1975. je godina i mala skupina maketara i stručnjaka za specijalne efekte dobila je zadatak napraviti makete za neki novi film po imenu "Star Wars".

Danas, kada slavimo četrdesetu godišnjicu franšize, igrat ćemo se ekipe koja je pomoću maketa oživjela jako daleku galaksiju te ćemo timski raditi na velikoj maketi Star destroyera i vidjeti pred kojim se sve izazovima našla ekipa iz ILM-a prilikom stvaranja ovog legendarnog broda.
Voditelj: Sandrino Požežanac


[RADIONICA] Crtanje Star Wars likova 6.5. u 12h

Radionica crtanja Star Wars likova namijenjena je najmlađima i onima koji se tako osjećaju. Profesori likovne umjetnosti, Dajana Ososlija i Tihomir Taborski će vam podariti upute kako korak po korak skicirati vaše omiljene likove iz daleke galaksije. Dođite i crtajte s nama. Crteži možda ne uspiju uvijek iz prve, ali najuporniji crtači dobivaju nagradu.
Voditelj: Tihomir Taborski


[PREDAVANJE] Izrada PRAVOG lightsabera korak po korak 6.5. u 13h

Svjetlosni mač, svjetlosna sablja ili jednostavno lightsaber - omiljena je igračka svih ljubitelja Star Warsa, jedinstvena za upravo taj serijal. Ako ste ikada poželjeli i sami posjedovati jedan svjetlosni mač, izbor vam je od kupovine jeftinijih komercijalnih igračaka pa sve do realističnih replika čije cijene prelaze više tisuća kuna. Srećom, postoji i treća, omiljena opcija: da sami napravite svoj lightsaber!

Na ovom predavanju uputiti ćemo vas u tajne izrade - od konverzija igračke u realističniji rekvizit, preko izrade vlastitog jednostavnijeg lightsabera bez zvuka pa sve do "pametnih" primjeraka s opcijama podešavanja i boje i zvuka. Predavanje će biti korisno širokom rasponu publike - od laika do iskusnijih veterana „uradi sam“ područja. Treba vam samo volja i oko sat vremena za poslušati ovo super interesantno predavanje.
Predavač: Arsen Torbarina


[IGRAONICA] LEGO

Za LEGO stolom uvijek je veselo. A najveseliji je Star Wars Lego. Vaši klinci će imati prilike natjecati s u brzom slaganju jednostavnih SW modela, a najbrži će kući ponijeti mini LEGO set. Djeca se mogu natjecati više puta, sve dok ne osvoje paketić. Imamo preko 100 paketića tako da će svaki strpljivi mladi padawan doći na svoje. Počinjemo od 13h.


[IGRA] Škola mačevanja lightsaberima 6.5. u 14h i 15h

Škola osnova borbe svjetlosnim mačem putem prve forme, Shii-Cho, naučit će vas kretanju, držanju i ophođenju mačem. Na kraju vas čeka mala demonstracija u kojoj ćete pokazati naučeno kroz zanimljivu koreografiju.
Voditeljica: Nikolina Boršćak


[IGRA] Force training 6.5. 16h

"Force training" je igra za sve uzraste i uključuje Jedi kacigu, plašt i lightsaber (svjetlosni mač) za igrača koji neće vidjeti metu, samoljepljivu traku za obilježavanje teritorija igre, teleskopski štap s lopticom i voditelja igre. Igra traje pet minuta po igraču, igrač iz publike treba odabrati svog pomagača koji će ga navoditi da lightsaberom pogodi lopticu na štapu. Igrač ima tri šanse nakon kojih ispada. Najbolja tri Jedija dobivaju LEGO setove!
Voditelj: Ivan Kokić


[IGRa] Trench run 6.5. 12h

""Trench run" je igra za najmlađe i uključuje plastični eksponat koji liči na fragment Zvijezde Smrti iz filma Star Wars s otvorom u sredini. Igrači će dobiti spužvastu lopticu s kojom mogu gađati otvor. Loptica se nakon toga predaje idućem igraču i tako dalje.
Voditelj: Ivan Kokić


[FOTKANJE] Humanitarno fotografiranje
U suradnji s HP-om dodali smo i humanitarnu notu projektu. Tako ćete se moći fotkati u Jedi plaštu ili s nekim od likova te odmah preuzeti isprintanu fotku za donaciju od 5 kuna. Donacijama ćemo kupiti potrepštine za klince štićenike udruge FB Humanitarci Zagreb.


Organizator zadržava pravo promijene programa, zahvaljujemo na razumijevanju.

 


Autor/ica azra  •  objavljeno 03.05.2017, 20:30  •  2.816 puta pročitano

Anketa

Na popisu stanovništva ćeš se izjasniti kao:

Poznati citat

“Help me, Obi-Wan Kenobi; you're my only hope.” – Princess Leia

Odaberi svoju stranu

Forum top 10

Zadnja 3 opisa u enciklopediji

0 komentara

Nema komentara na ovu vijest.

Imaš komentar?

Ime ili nadimak


E-mail adresa (ostaje skrivena)


Ovdje upiši svoj komentar